El Govern descarta fer el pressupost d’enguany i se centra en el del 2022

Economia anuncia que la setmana que ve convocarà els grups parlamentaris per a una primera presa de contacte

Jaume Giró
Jaume Giró

El conseller d’Economia, Jaume Giró, ha assegurat aquest dimecres al Parlament que la intenció del Govern és començar a treballar a partir de la setmana que ve en la confecció dels comptes públics per al 2022. D’aquesta manera, Giró descarta que l’executiu afronti un procés de negociació per aquest any. Les dates i el recorregut parlamentari que requereix un pressupost ho feien pràcticament inviable.

L’anunci de Giró arriba l’endemà que el president de la Generalitat, Pere Aragonès, demanés un “gran acord” que permeti confeccionar un nou pressupost per sortir de la crisi de la covid-19. Ara bé, Aragonès no va especificar si el Govern pretenia afrontar un procés de negociació pressupostària per aquest 2021 o preferia demorar l’esforç per confeccionar uns nous comptes de cara a l’exercici 2022, com finalment ha estat.

El president de la Generalitat ja havia afirmat dimarts, en la roda de premsa posterior a la primera reunió ordinària del consell executiu, que la decisió sobre l’elaboració d’un pressupost per al 2021 es prendria de forma immediata. “El nou pressupost respondrà al context de superació de la crisi. Hi treballarem intensament”, es va limitar a expressar Aragonès davant la premsa.

(Visited 67 times, 1 visits today)

avui destaquem

1 comentari a “El Govern descarta fer el pressupost d’enguany i se centra en el del 2022”

Feu un comentari