Colau avisa que els restauradors hauran de pagar els elements de les noves terrasses

L'alcaldessa de Barcelona assegura que posarà en marxa subvencions per ajudar als negocis més petits a fer front a les despeses

Ada Colau a Betevé

Ada Colau en una entrevista a Betevé

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha anunciat aquest dimecres en una entrevista a Betevé que els restauradors tindran la “responsabilitat” de pagar els elements que s’hagin d’incorporar com a part del nou disseny de les terrasses, senyalant també que es posarà en marxa una línia de subvencions per ajudar, especialment als negocis més petits, a fer front al pagament.

Colau ha manifestat que els nous elements, negociats amb el Gremi de Restauració, substituiran els blocs de formigó coneguts amb el nom de New Jerseys i que la seva implementació es farà de forma progressiva. Començarà amb una prova pilot i “en uns mesos” s’ampliarà a la resta d’espais de la ciutat, restant espai a les calçades en comptes de les voreres. L’alcaldessa de Barcelona ha afimat que “hem innovat. Hem de felicitar-nos col·lectivament perquè enmig de la pandèmia no restem espai al vianant, que és on hi havia conflicte, i aquestes són les terrasses que ara es consoliden”.

Els blocs de formigó han estat criticats per veïns i pels grups municipals de Ciutadants, el PP i Junts per Catalunya, tant per l’estètica com, especialment, per la seva seguretat, sobre tot després de que el passat mes de desembre un motorista perdés la vida al xocar-se contra un d’aquests elements al carrer Balmes amb Gran Via. La Fiscalia Provincial de Barcelona, però, va descartar que els New Jerseys siguin contraproduents per la seguretat del trànsit.

El passat mes de gener el ple municipal va aprovar una moció presentada pel grup de Ciutadans per retirar-los al llarg del 2021, tot i que finalment la seva recollida tindrà lloc el primer trimestre del 2022. Mentrestant, JxCat ha aconseguit obrir la via judicial, un cop esgotada l’administrativa, pels blocs de formigó, presentant un recurs davant el jutjat Contenciós Administratiu número 7 que es va acceptar el febrer i que té l’objectiu de forçar la retirada d’aquests elements.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

1 comentari a “Colau avisa que els restauradors hauran de pagar els elements de les noves terrasses”

 1. Menuda chapuza Municipal, las protecciones de las terrazas
  Parecen un bazar chino, o un zoco árabe, por sus diferentes gustos. Que más bien es antigustos
  Antes de iniciar este plan de terrazas, se debería haber legislado y haber hecho una normativa
  Consejo de un Ingeniero del pueblo con un buen padre casi analfabeto
  Pero como la Cola Cao y la Janet Sanz, no tienen ni puta idea técnica de normativa, así ha quedado el desaguisado
  Que horror de Barcelona
  NO COMMENT

  Respon

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

 1. Pulsa el icono del adblocker
 2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
 3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.