Tomben els recursos de Sànchez i Cuixart i ara podran acudir a Europa

El Tribunal Constitucional avala sense unanimitat la condemna per sedició dels líders independentistes

Jordi Cuixart i Jordi Sànchez s’han afegit aquest dimecres als altres dos líders del procés que ja poden portar el seu cas a la justícia europea, Josep Rull i Jordi Turull. Això és així perquè el Tribunal Constitucional (TC) també ha rebutjat els seus últims recursos a la sentència del Tribunal Suprem que els va condemnar a 9 anys de presó per sedició.

L’alt tribunal considera que, el 20 de setembre del 2017, davant el Departament d’Economia, el president d’Òmnium Cultural i l’aleshores president de l’Assemblea Nacional Catalana no es van limitar a exercir els seus drets de llibertat d’expressió o de reunió, ni tan sols amb excés, sinó que van anar més enllà.

Segons la sentència de la qual ha estat ponent Juan José González Rivas, Cuixart va “promoure l’oposició material” a una actuació judicial i policial. La sentència sobre Sànchez, de la qual ha estat ponent Santiago Martínez-Vares, assegura que volia “neutralitzar les decisions adoptades” pel mateix TC i altres instàncies judicials.

Les dues sentències del TC, com ja va passar amb les de Rull i Turull, tenen dos vots particulars, en contra, dels magistrats progressistes Juan Antonio Xiol i María Luisa Balaguer.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides