El Tribunal de Comptes vol que es tornin els diners gastats pel procés a l’estranger

L'organisme investiga més de 416 milions d'euros de l'acció exterior de la Generalitat dels mandats de Mas i Puigdemont

Artur Mas i Carles Puigdemont
Artur Mas i Carles Puigdemont

El Tribunal de Comptes investiga l’acció exterior de membres del govern i exalts càrrecs la Generalitat de Catalunya per saber si van gastar diners en internacionalitzar el procés independentista. L’informe del tribunal, avançat per TV3, concentra l’anàlisi de més de 416 milions d’euros que la Generalitat va destinar a l’acció exterior entre els anys 2011 i 2017.

En concret, la investigació se centra en els períodes en els quals Artur Mas i Carles Puigdemont van exercir com a presidents de Catalunya. A banda dels dos expresidents, el tribunal també investiga les accions portades a terme per sis consellers dels departaments de Presidència, Economia i Acció Exterior, nou secretaris generals, nou interventores, l’exsecretari general del Diplocat i diversos exdelegats de Catalunya a l’estranger.

El document del Tribunal de Comptes argumenta que es pot declarar il·legal tota la despesa d’un viatge a l’estranger per part de membres de la Generalitat, si en aquest viatge va haver-hi alguna referència al procés independentista de Catalunya. Així, es podrien acabar exigint més de cinc milions d’euros als investigats per responsabilitat comptable, pel seu paper en la promoció de Catalunya en l’àmbit internacional.

En aquest sentit, el tribunal diu que és legal promocionar els interessos “del conjunt de Catalunya” fora de les seves fronteres, però no el fet de “promocionar, publicitar, justificar, promoure o impulsar” el procés independentista. L’informe del Tribunal de Comptes compta amb un vot particular d’una de les conselleres que el considera “excessiu”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides