L’excap de Comunicació dels Mossos, Patricia Plaja, és la nova portaveu del Govern

La periodista va ser destituïda del càrrec el 2018 per un tuit en contra del poder judicial pel cas de La Manada

Patricia Plaja
Patricia Plaja

La periodista i excap de Comunicació dels Mossos d’Esquadra, Patricia Plaja, ocuparà el càrrec de portaveu del govern de la Generalitat, segons ha avançat RAC1. Amb aquesta decisió, el president del govern català, Pere Aragonès, fa efectiva la seva voluntat de tenir una dona com a portaveu i que aquest càrrec no l’ocupés cap dels consellers o conselleres del seu nou executiu.

La feina més coneguda que haurà de fer la nova portaveu del govern de la Generalitat serà la d’informar cada setmana sobre els acords i decisions que es prenen a l’executiu d’Aragonès. Ha transcendit que l’objectiu de posar una professional de la comunicació que no tingui un càrrec electe com a portaveu del govern és la d’emular els portaveus que tenen la Comissió Europea o el govern dels Estats Units.

Es dona la circumstància el govern de la Generalitat que va presidir el socialista José Montilla ja va utilitzar una figura com la que ara ha posat Aragonès. En aquella ocasió, la feina la va fer la periodista Aurora Massip, que va ser l’encarregada de posar veu als acords de Govern. Quan Artur Mas va ocupar la presidència de la Generalitat el 2010 va exercir de portaveu del Govern, Francesc Homs, el qual no va ser conseller fins dos anys després.

Patricia Plaja és una periodista que ha treballat en mitjans de comunicació i exerceix també la docència, i va treballar com a cap de Comunicació dels Mossos d’Esquadra fins a l’abril del 2018 quan va ser destituïda del càrrec després de publicar un tuit en el qual criticava el poder judicial per la sentència del judici del cas de La Manada. Plaja va rebre el premi Blanquerna al Millor Comunicador de l’Any per la seva gestió després dels atemptats a Barcelona i Cambrils l’agost de 2017 com a cap de Comunicació de la policia de la Generalitat.

(Visited 549 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari