La Moncloa no rebutja que Junqueras participi en la taula de diàleg

Aragonès no garanteix la presència del líder d'ERC al nou cicle de trobades i afirma que serà una mesa "de govern a govern"

Oriol Junqueras
Oriol Junqueras

La ministra i portaveu del govern d’Espanya, María Jesús Montero, no ha expressat rebuig a la possibilitat que el líder d’ERC i exvicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras, participi en la taula de diàleg que preveuen tornar a convocar l’executiu de Pedro Sánchez i el nou govern de la Generalitat de Catalunya.

Montero, això sí, ha considerat “prematur” i “especulatiu” el fet de parlar ara sobre quins seran els representants dels dos governs en les futures trobades. Fonts de l’executiu citades per El Pediódico han afirmat que la inclusió de Junqueras no s’ha plantejat en cap conversa entre els dos governs, i que el govern espanyol dubta que el líder d’ERC hi vulgui participar. Així mateix, segons el mateix diari, consideren que si hi participés, projectaria una imatge de president tutelat sobre Pere Aragonès, susceptible de generar dubtes sobre el lideratge.

La ministra Montero ha recordat que, segons preveu l’acord d’investidura assolit pel PSOE amb ERC, correspon a cadascun dels executius decidir els noms, i s’ha referit també a la taula de partits catalans que promou el PSC, on ha indicat que hi haurà “espai per als partits”.

Per la seva part, el president Pere Aragonès, en la compareixença posterior al primer consell executiu ordinari del seu govern, no ha descartat ni garantit la presència de Junqueras a la taula de diàleg, després que ERC anunciés la seva voluntat que l’exvicepresident en formi part.

Aragonès, en concret, ha dit que es tracta d’una taula “de govern a govern”, per a la qual cada executiu designa els seus representants, i que els presos independentistes són persones “absolutament compromeses amb la sortida negociada”, però no ha anat més enllà.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides