La Moncloa estudia fer coincidir l’indult amb el tercer grau dels presos independentistes

Les juntes de tractament de presons revisaran la situació penitenciària dels presos a mitjans de juliol

Pedro Sánchez amb Oriol Junqueras al Congrés
Pedro Sánchez amb Oriol Junqueras al Congrés

El govern espanyol està estudiant la possibilitat de fer coincidir els indults als presos independentistes amb la concessió del tercer grau, segons ha anunciat Catalunya Ràdio. L’executiu de Pedro Sánchez no descarta aquesta opció perquè calcula que li podria suposar un desgast menor atesa la polèmica que ha generat la mesura de gràcia, amb partits com PP i Vox anunciant manifestacions en contra o, en el cas dels populars, recollides de signatures. La data límit per a la concessió del nou règim penitenciari als polítics independentistes presos és el 14 de juliol.

Tot apunta que les juntes de tractament tornaran a proposar un tercer grau per als nou presos i que serà ratificat per la Generalitat. És en aquest moment quan el govern de Sánchez estudia concedir l’indult, per evitar la imatge dels líders de l’1-O sortint de la presó després del perdó i evitar més desgast. La dreta espanyola i sectors del PSOE s’han oposat amb vehemència a la mesura de gràcia, i Sánchez i el seu equip volen mirar de reduir la polèmica amb aquesta jugada.

La data límit per a la concessió del tercer grau és el 14 de juliol, sis mesos després de l’última revisió. En tot cas, el moviment de Sánchez si s’acaba confirmant és un gest estètic, per evitar una imatge, perquè no tindria cap efecte de cara als previsibles recursos que interposaran PP i Vox contra la decisió ni tampoc en la decisió que, arribat el cas, pot prendre la sala tercera del Tribunal Suprem.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides