Joan Maria Piqué, nou alt càrrec d’Acció Exterior

Quart departament de la Generalitat on treballa l'excap de premsa d'Artur Mas

Joan Maria Piqué
Joan Maria Piqué

Poc li ha durat l’atur a Joan Maria Piqué, l’excap de premsa de l’expresident Artur Mas i fins fa quatre dies assessor en Projectes de Comunicació de la conselleria d’Empresa i Coneixement. L’home de confiança dels expresidents Mas i Carles Puigdemont, ha estat avui mateix recol·locat a la conselleria d’Acció Exterior, com a director general d’Anàlisi i Planificació Estratègica.

El relleu de Ramon Tremosa (JxCat) per Roger Torrent (ERC) a la conselleria d’Empresa i Coneixement va forçar la destitució de Piqué, que ha passat per tres departaments diferents la passada legislatura. El setembre del 2018, va ser nomenat coordinador internacional i relacions públiques de l’executiu català. Un any després, va assumir el càrrec de director de comunicació del Departament d’Interior, que aleshores encapçalava Miquel Buch. I quan Buch va ser destituït un any més tard, el setembre del 2020, Piqué es va incorporar com a assessor del conseller Tremosa al Departament d’Empresa i Coneixement.

Abans, havia treballat com a responsable de la comunicació exterior de la Generalitat durant la presidència de Puigdemont -al capdavant del Programa Internacional de Comunicació i Relacions Públiques Eugeni Xammar-, i com a cap de premsa de Mas quan l’aleshores líder de CDC era president de la Generalitat.

Durant la seva etapa com a responsable de la comunicació exterior del govern català, Reporters sense Fronteres va denunciar, fent-se ressò de les queixes de corresponsals estrangers, les pressions que va exercir Piqué contra periodistes, així com l’ús de canals de comunicació amb els corresponsals per distribuir propaganda favorable al procés.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

1 comentari a “Joan Maria Piqué, nou alt càrrec d’Acció Exterior”

Deixa un comentari

Notícies més llegides