Els Mossos estrenen aquest estiu la unitat contra els delictes d’odi

Entre 10 i 15 agents especialitzats encapçalaran la lluita contra uns delictes que s'han denunciat el triple durant la darrera dècada

Agent dels Mossos d'Esquadra
Agent dels Mossos d'Esquadra

Els Mossos d’Esquadra comptaran ben aviat amb una unitat dedicada específicament a investigar delictes d’odi, segons ha anunciat l’inspector David Sánchez aquest dimarts a Catalunya Ràdio. Inicialment, des d’abans de l’estiu, funcionarà de manera embrionària i estarà plenament operativa a finals d’any, segons la previsió de la policia catalana.

Aquesta unitat, que disposarà d’una dotació d’entre 10 i 15 agents que es troben ara en procés de selecció, s’encarregarà dels casos més complexos i establirà directrius per a l’aplicació del protocol sobre les investigacions de delictes d’odi en els caso que assumeixi la resta del cos de Mossos d’Esquadra.

L’inspector David Sánchez ha destacat que els delictes d’odi representen un percentatge molt petit del conjunt de delictes que es denuncien. A més, s’ha referit a la quantitat de delictes d’odi produïts i no denunciats com una “xifra negra” que “és molt elevada”.

L’anunci sobre la nova unitat arriba després que es produïssin tres agressions homòfobes a Barcelona el darrer cap de setmana. En dos dels tres casos els fets s’han denunciat, i els Mossos d’Esquadra esperen que es presenti una denúncia pel cas restant aquest mateix dimarts.

La policia catalana ha rebut enguany 93 denúncies sobre presumptes delictes d’odi, 30 de les quals per actes de racisme, 20 per discriminació ideològica i 30 sobre presumptes agressions homòfobes, una xifra que l’Observatori Contra l’Homofòbia situa per sobre de les 70.

Les denúncies per delictes d’odi s’han triplicat durant la darrera dècada: dels 169 fets denunciats el 2010 es va passar als 524 del 2019, segons les dades dels Mossos. Els delictes d’odi contra el col·lectiu LGTBI, en particular, s’han triplicat entre el 2014 i el 2019, ja que s’han incrementat en aquest període dels 38 casos denunciats als 119.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.