‘El judici’ s’acomiada de TV3 amb un capítol breu amb 21 veus favorables als presos i una en contra

La sèrie que Mediapro va vendre a la CCMA per 440.000 euros no ha aportat informació nova i ha perdut la meitat dels espectadors de l'estrena

Caràtula del darrer capítol de la sèrie 'El judici' que la CCMA ha comprat a Mediapro Studio per 440.000 euros per emetre-la per TV3

TV3 va emetre aquest diumenge l’últim dels vuit capítols de la sèrie El judici, que va comprar a Mediapro per 440.000 euros. Aquest darrer episodi de la sèrie, que firma com a productor Jaume Roures, màxim directiu de Mediapro, ha mantingut la línia dels anteriors, amb una presència de veus favorables a les persones condemnades en el judici als dirigents independentistes molt superior a les crítiques amb la seva actuació arran de la preparació i celebració del referèndum de l’1 d’octubre de 2017 i la posterior declaració de la independència de Catalunya. Per fer aquest capítol, titulat Rebel·lió o res, es va entrevistar a 21 persones crítiques amb el desenvolupament del judici i l’empresonament dels imputats i només es va incloure l’opinió d’una de les que hi estan d’acord.

El fiscal Javier Zaragoza ha estat, al llarg dels vuit capítols, l’única veu alternativa a la línia argumental de la sèrie, arrenglerada sense complexos amb la posició dels acusats. De fet, la promoció que n’han fet Mediapro Studio i TV3 reconeixia que “la narració està feta des del punt de vista dels advocats defensors”. Rebel·lió o res va ser el més curt dels vuit capítols. Només va durar 33 minuts quan la majoria dels altres van superar l’hora de durada. Potser això va millorar l’audiència de TV3 el diumenge ja que El judici ha estat un fracàs d’audiència. La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) ha volgut amagar l’abast d’aquest fracàs, ja que ha no ha publicat cada setmana les seves dades de quota de pantalla. El cert és, però, que dels 407.000 espectadors que va tenir quan es va estrenar el 18 d’abril ha caigut per sota dels 200.000 a partir de la sisena entrega. Els darrers capítols de la sèrie no han arribat ni al 10% de la quota de pantalla.

La veu en off que ha narrat Rebel·lió o res va plantejar tres preguntes poc abans del seu final: “Hem assistit a un judici polític al cor de l’Europa democràtica? La Fiscalia es va inventar un relat fals per poder acusar els líders independentistes de rebel·lió i així poder inhabilitar-los per ocupar càrrecs polítics? Pot una sentència com aquesta contribuir a resoldre un conflicte polític?”. I la mateixa veu de fons va respondre: “El temps ho dirà”. El temps ho dirà però el documental va tenir temps per incloure cinc respostes: tres d’advocats defensors, la de Jody Williams, premi Nobel de la Pau el 1997, que va dir que el judici havia estat una farsa i que és una mentida que s’hagi fet justícia i la del fiscal Zaragoza.

A la comissió de control parlamentari de la CCMA, els portaveus del PSC, En Comú Podem i Ciutadans van demanar, divendres passat, explicacions a la seva presidenta en funcions, Núria Llorach, i al director de TV3, Vicent Sanchis, de la decisió d’emetre una sèrie que no ha aportat ni informació ni audiència i que ha costat una fortuna. Llorach va reconèixer que s’ha pagat amb diners que el govern de la Generalitat va donar a TV3 per combatre els efectes de la covid i Sanchis va afirmar que li va semblar interessant la proposta de Jaume Roures i Teia Roures, que n’ha estat directora de producció, i Lluís Alcarazo, que l’ha dirigit. Sanchis va arribar a dir que si Mediapro li fa arribar una altra sèrie, amb vuit capítols realitzats amb la versió contrària a la d’El judici, està disposat a estudiar la seva emissió.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides