Quina trampa va fer Vicent Sanchis a la Comissió de Control de la CCMA?

Vicent Sanchis, a la comissió de control de la CCMA del 28 de maig

Citar un paràgraf d’una crítica d’El País al documental Pujol: els secrets d’Andorra, emès l’11 d’abril. Les diputades Beatriz Silva (PSC) i Susanna Segovia (En Comú Podem) li van recriminar en la sessió de control parlamentari de la CCMA d’aquest divendres 28 de maig que TV3 realitzés i emetés un documental que més aviat blanquejava la imatge de l’ex-president Jordi Pujol i el seu clan familiar en comptes d’explicar els negocis que els van permetre acumular una immensa fortuna amagada a Andorra. El director de TV3 va justificar l’emissió del documental llegint un paràgraf de l’article que el diari EL País va publicar l’endemà de l’emissió. “Malgrat tot i gràcies al treball rigorós de Genís Cormand i Xavier Bonet, és un bon resum del cas, una aproximació a un puzzle, amb massa peces, que convé veure a certa alçada”, deia el paràgraf.

Vicent Sanchis hauria hagut de prescindir de llegir el ‘malgrat tot’, que feia imaginar que abans d’aquestes línies hi havia una crítica severa al documental. I així era. El títol ja era prou clar: “L’ex-president surt airós del reportatge de TV3 sobre el cas Pujol”. L’article començava així: “Jordi Pujol no ha volgut participar en l’extens reportatge que el programa 30 minuts, de TV-3, va emetre la nit d’aquest diumenge sobre el cas Pujol. No va fer falta. Per defensar la seva honra ja hi era un dels seus fills, Josep, que va gaudir d’una generosa intervenció”. I més endavant es podia llegir: “Pujol: els secrets d’Andorra acaba atorgant més pes narratiu a la tesi de la família”.

Segueix: “s’acaba salvant de la crema, per omissió, al pare. De nou per boca de Josep es transmet la idea que l’expresident mai va tenir, ell mateix, comptes a Andorra. No es desenvolupa, en canvi, per què els investigadors sostenen el contrari. A Jordi Pujol en cap cas se’l presenta com a víctima, però sí es destaca que el seu “pecat original” és pràcticament induït per la “policia patriòtica” i sobrealimentat pels mitjans de comunicació”.

I el “malgrat tot” de Sanchis ve precedit de la frase: “dóna la impressió que el reportatge malgasti energia que podria emprar en explicar-nos els secrets de el cas, en aportar alguna idea nova”.

El director de TV3, com Jordi Pujol al documental, “va sortir airós´” de la Comissió de Control de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals. Malgrat tot.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides