El govern espanyol prepara indults reversibles per abans de vacances

Una disposició final establiria que si en un període determinat els presos reincideixen, haurien de tornar a la presó

A finals de juny o principis de juliol s’aprovarien els indults per als presos independentistes, segons publica avui El País. Seria la data triada per celebrar el Consell de Ministres que els tiraria endavant, segons diverses fonts del govern espanyol que cita aquest diumenge el rotatiu. El text s’aprovarà quan el Ministeri de Justícia, la vicepresidència primera i l’equip més estret del president Pedro Sánchez concloguin un treball que estan fent amb l’objectiu de tancar totes les escletxes jurídiques per evitar que la Sala Tercera del Tribunal Suprem pugui tombar els indults per un recurs de Vox.

Un equip dirigit per Juan Carlos Campo, el ministre de Justícia, que és un expert en indults, amb el suport de la vicepresidència primera, en mans de Carmen Clavo, i la secretaria general de Presidència, liderada per Félix Bolaños, busca tota mena d’antecedents i argumentacions centrades en la justícia, l’equitat i sobretot en el concepte “d’utilitat pública”. L’indult s’aplicaria en considerar que és positiu per a l’interès general perquè pot ajudar a resoldre el conflicte polític.

El govern espanyol vol evitar xocar amb la justícia i en la seva argumentació evitarà qüestionar la sentència del procés. Els indults tindran diverses limitacions, que segons fonts del govern espanyol, els faran més inapel·lables jurídicament. Primer, seran condicionats i reversibles. Contindran al final una disposició que indicarà que si els presos reincideixen en un període que pot ser d’uns tres anys l’indult quedarà anul·lat i haurien de tornar a la presó.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides