Aragonès reclama tornar a reunir la taula de diàleg abans de vacances

Junts recela, però es disposa ajudar i Jordi Sànchez declara: "si Pedro Sánchez és valent, nosaltres no fallarem"

Pedro Sánchez amb Pere Aragonès
Pedro Sánchez amb Pere Aragonès

El govern català insisteix a tornar a reunir la taula de diàleg i hi posa data: abans de les vacances d’estiu. En una entrevista al diari Ara, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, remarca que “no es pot deixar passar el temps”, i que la reunió s’ha de fer aviat. “No hem de deixar passar gaire més temps. Per tant, abans de les vacances d’estiu s’ha de posar en marxa la taula de negociació”, remarca.

La taula de diàleg es va posar en marxa a finals del 2019 i fins ara només s’ha reunit una vegada, el 6 de febrer de l’any passat. Va ser just una setmana després que Quim Torra donés per esgotada la legislatura perquè s’havia perdut la confiança -amb el seu soci de govern, Esquerra. Un mes després, al març, l’esclat de la pandèmia va estroncar definitivament qualsevol possibilitat més de tornar-se a reunir.

Ara, Aragonès es marca com a objectiu reunir en les pròximes setmanes els partits que el van investir la setmana passada (és a dir, Junts i la CUP) per anar-hi amb una posició que representi el conjunt de la societat i no només la seva. Una taula de diàleg en què Aragonès garanteix que no hi deixarà mai de portar l’amnistia dels presos i l’autodeterminació del poble de Catalunya.

Per part de Junts el recel per aquest diàleg amb el govern espanyol es manté. Ho deia aquest dissabte el nou vicepresident, Jordi Puigneró, a TV3. Així i tot, assegura que li donaran una oportunitat: “Veurem on ens porta. Hem decidit que durant els pròxims mesos farem confiança a l’estratègia”.

També s’hi refereix en una entrevista avui a El Periódico el secretari general de Junts, Jordi Sànchez. Diu que desconfia, això no obstant també afirma que “si Pedro Sánchez és valent, nosaltres no fallarem”. I quan se li pregunta què significa “no fallarem”, respon: “Que també estarem per resoldre el conflicte polític, però això no passa només pels indults. El conflicte es resol amb l’amnistia i l’exercici del dret a l’autodeterminació”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides