Quin maldecap té el cardenal-arquebisbe de Barcelona?

Juan José Omella
Juan José Omella

Abans de la pandèmia, l’arquebisbat de Barcelona era una “vaca lletera”, gràcies a les multitudinàries visites de turistes a dos temples de la capital catalana: la Sagrada Família i la catedral de Barcelona.

Amb 4,5 milions de visitants anuals en el cas de la basílica projectada per Antoni Gaudí i 2,5 milions en el de la catedral, les entrades que pagaven els turistes deixaven més de 100 milions a les arques de l’Església. Però la covid-19 ha provocat que, des de fa un any, el nombre de visitants hagi caigut en picat.

Això ha provocat que les finances de la diòcesi, que dirigeix el cardenal Juan José Omella, hagin patit un fort sotrac. Per fer-hi front, l’arquebisbat ha començat a desprendre’s de patrimoni per intentar obtenir ingressos alternatius.

La parròquia de Sant Isidor, al carrer Urgell, anirà a terra i en el solar que deixarà lliure s’hi ubicarà un nou centre de recerca vinculat a l’hospital Clínic. També està a punt de desaparèixer l’església de Sant Ferran, a tocar de la plaça d’Espanya, que deixarà lliure un espai de 1.029 metres quadrats. Al barri de l’Eixample està prevista la venda de l’església de Sant Tomàs d’Aquino, que gestionen els claretians i que ocupa una superfície de 470 metres quadrats. Unes altres parròquies amenaçades són les de Sant Tomàs Moro i la de Santa Maria de Cervelló.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

2 comentaris a “Quin maldecap té el cardenal-arquebisbe de Barcelona?”

Deixa un comentari

Notícies més llegides