Iceta recorda a PP, Vox i Cs que la recollida de firmes contra l’Estatut va causar la crisi de l’1-O i la DUI

La possibilitat que el govern de Pedro Sánchez indulti els presos independentistes comença a mobilitzar la dreta

Durant el Consell Nacional del PSC, celebrat aquest dissabte, el ministre i primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha criticat la campanya de la dreta espanyola contra els indults als presos independentistes. Iceta ha recordat a PP, Vox i Cs que la recollida de firmes dels populars contra l’Estatut el 2006 ja va provocar una “crisi política de primera magnitud” que va desencadenar l’1-O i la DUI del 2017.

Les declaracions d’Iceta venen a tomb de l’anunci que ha fet el PP de recollir firmes per tot l’estat, com ja van fer el 2006 contra l’Estatut de Catalunya. Ara ho faran en contra dels possibles indults als líders independentistes, que Pablo Casado ha qualificat de “cop molt dur” contra la democràcia espanyola. El líder popular també ha dit que impulsaran mocions contra els indults “als 8.000 ajuntaments d’Espanya”.

D’altra banda, el PP, Ciutadans i Vox se sumaran a la manifestació contra els indults que una plataforma que lidera la política Rosa Díez ha convocat pel 13 de juny a la plaça Colón de Madrid. Els tres partits han donat suport a la protesta.

El líder del PP a l’Ajuntament de Barcelona, Josep Bou, ha volgut marcar distàncies amb la direcció nacional del seu partit i s’ha mostrat contrari a engegar una campanya de recollida de signatures contra els indults als presos. El regidor i empresari ha assegurat que no és moment perquè els partits polítics es posicionin sobre el tema. “Si ha de parlar algú, hauria de ser la societat civil de Catalunya, més que els partits”, ha dit.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

1 comentari a “Iceta recorda a PP, Vox i Cs que la recollida de firmes contra l’Estatut va causar la crisi de l’1-O i la DUI”

 1. La aspiración del PSC de obtener votos del catalanistas hizo a CiU, por razones de “mercado”, cruzar una línea.
  El estatuto era obviamente ilegal; hay artículos jurídicos que no dejan lugar a duda. busquen el art. del Nitario López Burniol;
  Montilla, y su adlater Iceta, con unos neocatalanistas … hicieron la pila de fuego. Y en la
  Manifestación le prendieron fuego.
  Montilla dijo lo del desarraigo.. Sí, hay mucho desarraigo en los dolores bloques.

  Respon

Deixa un comentari

Notícies més llegides