El rebuig a la independència creix i frega el 49% a la darrera enquesta del CEO

Els partidaris de la secessió són el 44,9%

Illa amb Aragonès
Illa amb Aragonès

La darrera enquesta del Centre d’Estudis d’Opinió de la Generalitat (CEO) detecta un petit increment del rebuig a la independència de Catalunya, que ara se situa en el 48,7%.

L’oposició a l’Estat català independent, que havia arribat al 50,5% durant el 2020, ha guanyat un punt des de l’enquesta del mes de gener.

A favor de la independència hi ha un 44,9% dels enquestats, quatre dècimes més que a l’anterior sondeig, mentre que un 4,8% responen que no saben si estan a favor o en contra, i un 1,6% no contesten.

1.200 persones han participat en aquesta enquesta, que s’ha realitzat entre l’11 i el 19 de maig. Així doncs, les respostes s’han obtingut en gran part abans que ERC i JxCat anunciessin, el passat dia 17, que havien superat l’aparent trencament de les negociacions per formar un govern de coalició.

Pel que fa als partits, el sondeig del CEO reflecteix que ERC seria la primera força en unes eleccions, amb 36-37 diputats, per davant del PSC, que en sumaria 34-35. Tots dos partits tenen 33 escons ara al Parlament de Catalunya.

(Visited 138 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari