El govern de Colau tanca la porta a l’Hermitage amb l’abstenció del PSC

L'Ajuntament de Barcelona tomba el conveni amb el Port que hagués fet possible aquest museu

L’Ajuntament de Barcelona ha tancat definitivament la porta al projecte Hermitage per a la nova bocana del port. Ho ha fet amb divisió entre els socis de l’executiu, ja que mentre Barcelona en Comú ha votat a favor de desestimar les al·legacions del Port de Barcelona i denegar el conveni entre les dues institucions, el PSC s’ha abstingut.

“És necessari fer un projecte nou”, ha defensat la tinent d’alcaldia d’Urbanisme, Janet Sanz. La número dos dels comuns ha justificat la decisió per l’atorgament de la concessió que el Port va fer a l’Hermitage sense esperar el vistiplau municipal. “Si no ho havíem fet fins ara és perquè estàvem negociant per un projecte diferent o millor”, ha dit. “El port s’ha precipitat i ha tirat pel dret”, ha apuntat.

La tercera tinenta d’alcaldia, Laia Bonet (PSC), ha reconegut que hi ha “discrepància” entre els socis de govern. Existeix, en concret, quant als “riscos” que comporten decisions com l’adoptada avui. Els socialistes, segons ha indicat, defensaven esperar a tenir avançat el projecte alternatiu que inclou més actors abans de dir ‘no’ a la iniciativa inicial de l’Hermitage en solitari.

Així, segons ha argumentat Bonet en una roda de premsa immediatament posterior a la de Sanz, es reduïen les possibilitats que algun promotor vulgui judicialitzar la situació o s’aixequi de la taula de negociació.

(Visited 194 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari