Dos mossos, investigats per la destrucció de l’ull d’una jove amb una bala de foam

El Jutjat 1 de Barcelona cita dos agents per la lesió causada durant les protestes per l'empresonament de Pablo Hasél

Manifestants s'emporten la jove ferida durant les protestes per Hasél
Manifestants s'emporten la jove ferida durant les protestes per Hasél

Dos agents dels Mossos d’Esquadra han estat citats per declarar com a investigats per la seva possible responsabilitat sobre el tret amb un projectil del foam que va causar la pèrdua d’un ull a una jove el passat 16 de febrer, durant les protestes que van tenir lloc a Barcelona contra l’empresonament del raper Pablo Hasél.

El titular del Jutjat d’Instrucció número 1 de la capital catalana, Joaquín Aguirre, ha citat dos escopeters dels Mossos sospitosos d’haver disparat el tret causant de la lesió, identificats a partir d’imatges enregistrades per periodistes, així com la víctima i un testimoni, arran de la querella que va presentar la víctima i l’associació de defensa dels drets humans Irídia, per la pressumpta comissió d’un delicte de lesions amb l’agreujant de “prevalença de caràcter públic”.

Aquesta denúncia sosté que els Mossos no van fer un ús correcte de l’arma: addueix que el protocol d’aquest cos policial indica que els trets amb projectils de foam no poden dirigir-se per sobre de l’abdomen.

Els Mossos, per la seva part, van remetre al jutjat un informe que identifica els agents que van disparra projectis de foam per dispersar la concentració a la Via Augusta de Barcelona.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides