Els ERTO, ara fins al 30 de setembre

El govern espanyol i els agents socials arriben a un acord que implica a uns 558.000 treballadors

El govern espanyol i els agents socials han signat aquest dijous l’acord per una nova pròrroga dels Expedients de Regulació Temporal de l’Ocupació (ERTO) fins al 30 de setembre. La vicepresidenta tercera i ministre de Treball i Economia Social del govern espanyol, Yolanda Díaz, i el ministre d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá, han presentat l’acord juntament amb Unai Sordo, secretari general de CCOO, Pepe Álvarez, secretari general d’UGT i Gerardo Cuerva, president de Cepyme i vicepresident de la CEOE.

Díaz s’ha mostrat “molt contenta” per haver estat “a l’altura”, i ha explicat que “s’han deixat la pell” per aconseguir l’acord. “És pel bé del país i l’esforç ha valgut la pena”, ha afirmat. La vicepresidenta ha agraït a tots els actors implicats el seu esforç i ha reivindicat el diàleg social. “Ningú pot discutir que som un bon exemple de la bona feina en buscar l’acord a través del diàleg”, ha afirmat.

Segons el ministeri de Treball espanyol, actualment hi ha uns 558.000 treballadors en situació d’ERTO a tot l’Estat. Del total, uns 137.000 estan en ERTO per limitació i uns 16.300 per impediment. De la resta, poc més de 233.000 s’enquadren entre els sectors ultraprotegits o que hi tenen alguna vinculació.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides