Comença l’operació sortida d’alts càrrecs de la Generalitat

El DOGC publica cessaments com els d'Aleix Villatoro, Martí Anglada i Mònica Osàcar, i canvis de conselleria com els de Meritxell Masó i Oriol Amorós

Aleix Villatoro
Aleix Villatoro

Els primers moviments en la nòmina d’alts càrrecs del govern català, resultants del canvi de sigles -d’ERC a JxCat, i viceversa- a la majoria de les conselleries, es reflecteixen en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) d’aquest dijous, 27 de maig.

Meritxell Masó, fins ara secretària general del Departament de la Presidència, deixa el seu lloc a Núria Cuenca coincidint amb l’arribada de la nova consellera, Laura Vilagrà (ERC), que succeeix Meritxell Budó (JxCat). Masó, que va ser processada per l’organització de l’1-O, assumeix ara el mateix càrrec al Departament de Salut, en substitució de Marc Ramentol.

El DOGC recull 18 cessaments de personal eventual del Departament de Presidència, entre els quals el de l’excorresponsal de TV3 i exdelegat de la Generalitat a França, Martí Anglada, que era el coordinador internacional i relacions públiques de la conselleria. També hi ha el de Mònica Osàcar, filla de l’extresorer de Convergència Daniel Osàcar, que després de ser destituïda durant la intervenció de la Generalitat per la via de l’article 155 de la Constitució va ser recol·locada com a assessora en matèria de comunicació digital de Presidència.

Al flamant Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori, que encapçala el vicepresident Jordi Puigneró, Ricard Font substitueix Ferran Falcó en el càrrec de secretari general. Font era fins ara el president del consell d’administració de Ferrocarrils de la Generalitat.

El canvi de secretari general és el més recurrent a tots els departaments. Jordi Cabrafiga passa a exercir aquesta responsabilitat a Economia i Hisenda després d’haver-la exercit a Empresa i Treball.

Acció Exterior prescindeix, de moment, de tres càrrecs, un dels quals és Aleix Villatoro, fill de l’exdiputat de Convergència Vicenç Villatoro i fins ara secretari general de la conselleria. Aleix Villatoro és un dels alts càrrecs processats pel Jutjat d’Instrucció número 13 de Barcelona per l’organització de l‘1-O. A més, el Tribunal de Comptes li reclama una fiança per les despeses de la Generalitat en l’acció exterior relacionada amb el procés.

El flamant conseller de Salut, Josep Maria Argimon, deixa els càrrecs de secretari de Salut Pública i director gerent de l’Institut Català de la Salut (ICS), per als quals no s’anuncia el nou responsable, de moment.

Entre altres novetats, l’exdiputat d’ERC Oriol Amorós, que era fins ara el secretari general del Departament que ara s’anomena de Drets Socials, ocuparà a partir d’ara aquest càrrec a Interior.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides