Independentistes s’indignen perquè Cuixart abraça Iceta

Expressions de rebuig a les xarxes contra el líder d’Òmnium, que va anar a buscar el ministre i exlíder del PSC

Cuixart abraçant Iceta
Cuixart abraçant Iceta

Jordi Cuixart ha desencadenat entre independentistes de la línia dura una allau de comentaris negatius i d’incredulitat a les xarxes per haver-se abraçat amb Miquel Iceta, excap de files del PSC i actual ministre de Política Territorial i Funció Pública del govern d’Espanya.

De fet, com mostren les imatges emeses per televisió, Cuixart va prendre la iniciativa d’anar a saludar Iceta i d’abraçar-lo durant l’acte de presa de possessió de Pere Aragonès com a president de la Generalitat.

El gest ha generat perplexitat, indignació i crítiques, algunes de les quals sobre una suposada manca de dignitat per part de Cuixart, ja que el sector dur de l’independentisme no accepta que el president d’Òmnium Cultural, que va perdre la llibertat el 2017 i va ser condemnat a nou anys de presó com a culpable de sedició pel Tribunal Suprem, s’abraci amb un dels principals dirigents polítics crítics amb l’independentime, que va ser el cap de files socialista durant la fase calenta del procés, i a qui s’ha assenyalat de des sector independentistes com un repressor.

Sense anar més lluny, la dirigent de JxCat Elsa Artadi ha explicat que li generava “complicació el fet que els que han sigut actors del 155 i són actors de la repressió estiguin d’alguna manera presidint un acte de reafirmació de l’autogovern”.

També han rebut crítiques d’independentistes de la línia dura personatges de la política catalana que han mostrat suport a Cuixart després de l’abraçada a Iceta, com l’exdiputada de la CUP Mireia Boya i el futur conseller, i exPSC, Joan Ignasi Elena.

(Visited 483 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari