El Port de Barcelona tira endavant l’Hermitage sense l’aval municipal

L'Ajuntament de Barcelona havia demanat endarrerir la decisió sobre la cessió de terreny al museu

El Port de Barcelona ha aprovat aquest dimecres la concessió perquè l’Hermitage es pugui instal·lar a la nova bocana, però aquest atorgament està condicionat a l’aval de l’Ajuntament, que hi ha votat en contra. El consistori, de fet, havia demanat retirar el punt de l’ordre del dia per estudiar més a fons la proposta que involucra també ara el Liceu, però el Port ha decidit mantenir la votació.

L’Ajuntament de Barcelona i el del Prat hi han votat en contra, així com l’Advocacia de l’Estat, segons ha explicat la tinenta d’alcaldia Janet Sanz, que ha criticat que el port hagi “tirat pel dret”. També ha anunciat que estudiaran ara quines opcions jurídiques tenen, perquè el consistori, ha dit, no ha de tenir cap relació amb un privat.

Des de l’Hermitage han celebrat la decisió del Port i qualifiquen el projecte de “gran aposta econòmica, social i cultural no només per a la ciutat sinó també per a Catalunya”. La construcció d’Hermitage Barcelona comporta una inversió privada de més de 50 milions d’euros i els impulsors asseguren que permetrà crear 400 llocs de treball directes i indirectes. L’Hermitage preveu que el seu aterratge a la ciutat sigui una realitat el 2024 i que serveixi per impulsar la “marca Barcelona”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

1 comentari a “El Port de Barcelona tira endavant l’Hermitage sense l’aval municipal”

Deixa un comentari

Notícies més llegides