Un informe de la Generalitat proposa tres reubicacions properes dels residus de Vacamorta

L'abocador, declarat il·legal, va generar guanys de 5,5 milions a Jordi Pujol Ferrusola, segons el sumari del cas Pujol

Protesta contra l'abocador de Vacamorta
Protesta contra l'abocador de Vacamorta

Un informe de la Generalitat considera que tres emplaçaments propers a l’abocador de Vacamorta són “idonis” per traslladar-hi els residus d’aquesta instal·lació ubicada a Cruïlles declarada il·legal pels tribunals, publica el Diari de Girona. Es tracta de dues argileres, una ubicada a Cruïlles i l’altra, entre Cruïlles i la població veïna de Corçà, i d’un nou abocador que el mateix informe proposa que s’instal·li a Peralada.

Segons la mateixa informació, l’informe considera tots tres emplaçaments “idonis” perquè es troben a menys de 80 kilòmetres de l’abocador de Vacamorta, tenen capacitat per acollir almenys tres milions de metres cúbics de deixalles i estan ben comunicats.

En canvi, rebutja la majoria dels 241 espais de les comarques gironines plantejats com a nou emplaçament de l’abocador, dels quals analitza cinc i només tria tres, ja que descarta traslladar els residus a Cornellà del Terri (Pla de l’Estany) i a les Lloses (Ripollès).

El buidatge dels 2,7 milions de tones de residus de Vacamorta, un abocador que ha causat un desastre ecològic i que va ser declarat il·legal l’any 2014, trigarà 20 anys a ser enllestit, segons la previsió del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat.

El sumari del cas Pujol recull que Jordi Pujol Ferrusola, el fill primogènit de l’expresident Jordi Pujol, va guanyar 5,5 milions d’euros gràcies a l’assessorament dels promotors de l’abocador, els empresaris Gustavo Buesa i Josep Mayola, i al rendiment que va obtenir de l’operació de compravenda.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides