Un informe de la Generalitat proposa tres reubicacions properes dels residus de Vacamorta

L'abocador, declarat il·legal, va generar guanys de 5,5 milions a Jordi Pujol Ferrusola, segons el sumari del cas Pujol

Protesta contra l'abocador de Vacamorta
Protesta contra l'abocador de Vacamorta

Un informe de la Generalitat considera que tres emplaçaments propers a l’abocador de Vacamorta són “idonis” per traslladar-hi els residus d’aquesta instal·lació ubicada a Cruïlles declarada il·legal pels tribunals, publica el Diari de Girona. Es tracta de dues argileres, una ubicada a Cruïlles i l’altra, entre Cruïlles i la població veïna de Corçà, i d’un nou abocador que el mateix informe proposa que s’instal·li a Peralada.

Segons la mateixa informació, l’informe considera tots tres emplaçaments “idonis” perquè es troben a menys de 80 kilòmetres de l’abocador de Vacamorta, tenen capacitat per acollir almenys tres milions de metres cúbics de deixalles i estan ben comunicats.

En canvi, rebutja la majoria dels 241 espais de les comarques gironines plantejats com a nou emplaçament de l’abocador, dels quals analitza cinc i només tria tres, ja que descarta traslladar els residus a Cornellà del Terri (Pla de l’Estany) i a les Lloses (Ripollès).

El buidatge dels 2,7 milions de tones de residus de Vacamorta, un abocador que ha causat un desastre ecològic i que va ser declarat il·legal l’any 2014, trigarà 20 anys a ser enllestit, segons la previsió del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat.

El sumari del cas Pujol recull que Jordi Pujol Ferrusola, el fill primogènit de l’expresident Jordi Pujol, va guanyar 5,5 milions d’euros gràcies a l’assessorament dels promotors de l’abocador, els empresaris Gustavo Buesa i Josep Mayola, i al rendiment que va obtenir de l’operació de compravenda.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.