Puigcercós sobre el cas de Laura Borràs: “Va trossejar un contracte i l’han enxampat”

L'exdirigent d'ERC veu "agosarat" dir que s'aconseguirà la independència aquesta legislatura

L’expresident d’ERC, Joan Puigcercós, ha desvinculat el cas de presumpta corrupció que esquitxa la presidenta del Parlament, Laura Borràs, del procés independentista. Borràs sempre ha defensat que la justícia la persegueix no per haver delinquit sinó per defensar la independència de Catalunya, però Puigcercós defensa que “no té res a veure”, afirmant que “va trossejar un contracte i l’han enxampat”.

El qui també va ser conseller de la Generalitat ha dit, en declaracions a RTVE, que veu “agosarat” afirmar que es pot arribar a la independència al llarg de la nova legislatura. Per a Puigcercós, quan Pere Aragonès ha afirmat que ha pres possessió de la presidència de Catalunya per fer efectiva la independència, el que vol és demostrar que ERC no ha renunciat a la independència. En aquest context, l’exdirigent republicà diu que és “molt difícil” culminar la independència en quatre anys.

Puigcercós també ha carregat contra JxCat, socis de govern d’ERC, afirmant que cada vegada que una proposta dels republicans és qualificada de botiflera, els exconvergents l’acaben assumint, i ha afirmat que a Junts “també acaben dient que s’ha d’ampliar la base”. En aquest sentit, l’exdirigent d’ERC critica el discurs “màgic” de la “confrontació intel·ligent”, argumentant que són conceptes per escarnir ERC des del moment que els republicans van optar pel realisme l’endemà mateix de la proclamació d’independència fallida.

En aquest context, Puigcercós considera que l’estratègia de JxCat de no negociar amb Madrid és un error, afirmant que “és lògic que un partit de Catalunya procuri més per Catalunya que un de Madrid”. En aquest sentit, Puigcercós s’ha preguntat si el PSC és un partit de Catalunya?” i el mateix ha respost que Salvador Illa és un candidat decidit des de Madrid.

Sobre la presidència d’ERC, ara que Pere Aragonès ha assolit la presidència de la Generalitat, Puigcercós considera que encara no ha arribat el relleu d’Oriol Junqueras a la presidència del partit. De fet, l’expresident d’ERC considera com a model ideal que els republicans tinguin un president diferent del president de la Generalitat. Puigcercós ha afirmat que reconeix que mai havia pensat que Pere Aragonès arribés a ser president de la Generalitat, en considerar que “era una fita gairebé impensable per ERC”. Per a Puigcercós, Aragonès ja era “diferent” per “la seva austeritat en les formes”, afegint que “no era estrident. Hi havia profunditat”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

1 comentari a “Puigcercós sobre el cas de Laura Borràs: “Va trossejar un contracte i l’han enxampat””

  1. Troncear para favorece a un amiguete es ser una delincuente
    Y esto es lo sabido, ¿què puede haber más?
    Que pague por su delito, esta delincuente, pancista de la politica
    NO COMMENT

    Respon

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides