Mediapro participa del programa pilot VIVIM, la nova experiència virtual que ha estrenat TV3

Permet passejar-se per la història de la televisió pública catalana i la productora de Jaume Roures hi participa a través de l’empresa Vysion

Ascensor virtual VIVIM per passejar-se per la història, els programes i les informacions de TV3

TV3 ha posat en funcionament el programa pilot VIVIM que permet veure els programes més emblemàtics de la seva història mitjançant un ascensor virtual. Aquest programa l’ha finançat el departament d’Empresa i Coneixement, fins avui dirigit per Ramon Tremosa, a través d’ACCIÓ-Agència per la Competitivitat de l’empresa. El consorci del projecte està format per i2Cat, que el coordina, el Centre de Visió per Computador (CVC), la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Eurecat i l’empresa Vysion, del grup Mediapro.

La CCMA va donar a conèixer l’existència d’aquest programa, el passat 3 de maig, mitjançant un comunicat de premsa en què el definia com “una iniciativa d’àmbit català que proposa un pilot on poder gaudir d’una experiència virtual única: viatjar de forma immersiva en el temps amb un ascensor virtual que transportarà els usuaris als moments més emblemàtics de la història de TV3, des dels seus inicis”.

Viatjant pels darrers anys inclosos en aquesta experiència es detecta que també en l’àmbit virtual TV3 opta pel sectarisme ideològic. A cada planta a la qual ens trasllada l’ascensor de VIVIM ens hi trobem l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont, el Consell per la República que presideix o la persecució judicial que pateix segons els que han omplert de contingut aquest experiment virtual. El 2017 no hi falta un ampli reportatge sobre el referèndum celebrat l’1 d’octubre amb aquesta explicació: “El diumenge 1 d’octubre se celebra el referèndum d’autodeterminació de Catalunya. La ciutadania respon democràticament i pacíficament. L’estat espanyol respon amb violència policial fora mida”.

“La participació de TV3 consisteix en l’aportació dels requeriments tècnics i artístics, així com la definició de les eines que permetran potenciar la creació, distribució i consum de continguts audiovisuals immersius i interactius. Alhora TV3 també col·labora en la coordinació, el desplegament i l’execució dels pilots del projecte, oberts al consum públic, que ajuden a analitzar i mesurar els resultats amb l’objectiu de maximitzar l’impacte en el sector audiovisual”, s’explica a la nota difosa per la CCMA, que especifica que VIVIM estarà operatiu fins el desembre de 2022.

Fundada el 2012, Vysion s’ha especialitzat en la Realitat Virtual i Augmentada. Hi treballen uns 70 professionals, la major part d’ells a la seu de Barcelona. També té seus a Madrid, Londres i Dubai i delegacions a Milà, Eindhoven, Sant Francisco i Nova York. L’empresa va ser absorbida per Mediapro ara fa dos anys.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.