Esquerra Republicana col·loca de conseller d’Educació un investigat per malversació de fons públics

Josep González-Cambray, fins ara director de Centres Públics, va ser detingut l’octubre de l’any passat en el marc de l’operació Volhov per la seva relació amb els negocis de Xavier Vendrell

Josep González-Cambray, en una intervenció a TV3

El fins ara conseller d’Educació Josep Bargalló serà substituït en el nou govern de Pere Aragonès per una persona investigada per malversació de fons públics. És Josep González-Cambray, que ha estat el director de Centres Públics del departament d’Educació i president del Consorci d’Educació de Barcelona en el darrer mandat. González-Cambray va ser detingut el 28 d’octubre de l’any passat en el marc de l’operació Volhov, que investiga el finançament de les activitats dels independentistes fugits a l’estranger, a més d’actuacions administratives presumptament corruptes.

L’actuació judicial va suposar la detenció de 21 persones, a les quals s’investiga pels delictes de malversació de fons públics, prevaricació i blanqueig de capitals. A González-Cambray se l’investiga per les relacions del departament d’Educació amb l’escola El Brot, ubicada a Esplugues de Llobregat, el patronat de la qual està presidit per l’ex-conseller de Governació, Xavier Vendrell, d’Esquerra Republicana de Catalunya. La Guàrdia Civil sospita que es va prevaricar en la requalificació d’un solar de Cabrera de Mar on estava previst obrir-hi una escola, que havia de construir la Fundació El Brot. En l’operació també va ser detingut l’alcalde de Cabrera, Jordi Mir, i el propi Xavier Vendrell.

Totes les persones detingudes arran de l’operació Volhov estan en llibertat a l’espera de la conclusió de les investigacions. És el primer cop en la història de Catalunya que es nomena un conseller que està sent investigat judicialment.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides