Quina destacada ‘cupaire’ ha fet professió de fe ‘laportista’?

Joan Laporta, a la fotografia que acompanya l'article d'Aida Sanuy a sobiranies.cat

La coordinadora de l’oficina tècnica de la CUP al Congrés dels Diputats, Aida Sanuy Perpinyà.  En un article publicat al portal digital sobiranies.cat assegura que la victòria de Joan Laporta en les eleccions a la presidència del Barça demostra que l’expressió ‘Més que un club’ continua sent encertada. “Si el Barça és més que un club, és evident que la victòria de Joan Laporta representa més que guanyar les eleccions a la presidència del Barça”, escriu Sanuy i afegeix que “és el reflex de com un lideratge “fort”, fill, d’alguna manera, dels lideratges populistes que s’han construït durant aquests anys arreu d’Europa i del món, ha contribuït a recuperar l’orgull del barcelonisme. Una personalitat que transmet força, un comunicador excel·lent que entusiasma més enllà del terreny pròpiament esportiu. Si tenim en compte la connexió sentimental del club amb Catalunya podem concloure que aquesta moral entre la nostàlgia i la victòria, una espècie de “Make Barcelona Great Again” pot tenir també conseqüències en la moral del país”.

Per ella “no deixa de ser sorprenent que en el mateix moment en què un lideratge de l’estil de Laporta ha arrassat a les eleccions del Barça, els referents polítics de l’independentisme d’avui vagin pel camí contrari. Al meu parer, aquesta diferenciació s’explica per l’evolució d’un moviment polític que després de l’1-O ha anat assumint de forma gradual el marc mental de l’enemic en lloc de fer-se càrrec del fet que en moments de resistència el millor que es pot fer és reafirmar-se en la  identitat pròpia. Al contrari, Joan Laporta ha centrat la seva campanya en la reafirmació del laportisme i dels valors del club a través de la seva figura personal i amb això n’ha tingut prou per guanyar”.  I conclou que “salvant les distàncies, si hi ha alguna cosa que es pot aprendre del laportisme és la necessitat de recuperar lideratges que representin una proposta en positiu i ens permetin recuperar l’orgull davant d’un nou embat a l’Estat igual que va fer Joan Laporta amb la famosa lona davant del Bernabéu”.

El portal Sobiranies.cat, pretén fer “una aportació a l’elaboració de propostes col·lectives des de diferents tradicions que tenen en comú el sobiranisme d’esquerres”. És un punt de trobada de persones procedents dels espais ideològics dels comuns i la CUP.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

1 comentari a “Quina destacada ‘cupaire’ ha fet professió de fe ‘laportista’?”

Deixa un comentari

Notícies més llegides