Una jutgessa vincula una trama de factures falses de Madí al cas del 3%

La magistrada envia el cas a l'Audiència Nacional perquè s'inclogui en el procés per les suposades comissions a CDC

David Madí
David Madí, el 2015

La jutgessa que portava el cas d’una presumpta trama de factures falses en la qual estaven implicats l’exdirigent de CDC, David Madí, el productor audiovisual Oriol Carbó i l’empresari Juan Manuel Parra, ha decidit enviar el cas a l’Audiència Nacional en considerar que ha de ser una peça derivada del cas 3% en el qual s’investiga el suposat pagament de comissions a Convergència Democràtica.

Segons l’acte judicial, al qual ha tingut accés El Periódico, el cas de les suposades factures falses s’inclourà en el procés denominat Triacom, nom de la productora que hauria centralitzat l’emissió de factures per serveis no prestats amb l’objectiu d’omplir les arques de la desapareguda Convergència.

La fiscalia havia demanat la inclusió del cas de les factures falses que esquitxen Madí al cas del 3%, i la jutgessa ha decidit acceptar aquesta petició. De fet, en l’acte judicial la magistrada diu que els fets de la trama de les factures “no sols són connexos, sinó que són els mateixos” que els que porta l’Audiència Nacional. La jutgessa argumenta que el procés que tramita busca esclarir l’emissió de factures simulades per part d’unes societats de Juan Manuel Parra, el qual ja va ser condemnat pel cas Palau, a la companyia Triacom per “serveis no prestats”. Es dona la circumstància que algunes d’aquestes factures es troben en la causa de l’Audiència Nacional.

La fiscalia demanava dos anys de presó per a David Madí d’haver-se celebrat el judici que havia de començar aquest divendres a Barcelona. Pel que fa a l’empresari Juan Manuel Parra, proveïdor habitual de CDC, el juliol de 2019 va enviar un escrit al jutjat en el qual confessava haver cobrat treballs realitzats a CDC a través de Triacom, productora de El gran dictat. De fet, també va entregar una gravació d’una conversa que va mantenir el 2011 a la seu de CDC de Barcelona amb Germà Gordó, llavors secretari del govern de la Generalitat i imputat pel cas 3%.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides