Jaume Giró, conseller d’Economia

Jordi Sànchez li va oferir el càrrec el dilluns i ha acceptat incorporar-se a la Generalitat per Junts

L’empresari i exdirector general de la Fundació La Caixa Jaume Giró es convertirà amb molta probabilitat en el proper conseller d’Economia del nou Govern. El departament d’Economia és un dels que correspondrà ocupar a Junts, segons l’acord a què va arribar el partit de Carles Puigdemont amb ERC per tirar endavant la investidura de Pere Aragonès. El secretari general del partit, Jordi Sànchez, hauria ofert aquesta responsabilitat a Giró el passat dilluns i aquest hauria acceptat.

Giró va abandonar la direcció general de la Fundació La Caixa el desembre del 2019. Aleshores es va atribuir la seva marxa de l’entitat a les seves discrepàncies davant la decisió de traslladar la seu social fora de Catalunya després del referèndum de l’1-O.

El 2020 va fundar a Barcelona la seva pròpia empresa amb una oficina internacional de consultoria. Els darrers mesos, a més, el nom de Giró s’ha fet especialment popular després que es va incorporar a la candidatura de Joan Laporta com a responsable de l’àrea econòmica. Això no obstant, poc abans que la nova directiva assumís el càrrec, va renunciar a ocupar-lo.

Giró, que ocuparà la conselleria que va deixar lliure Elsa Artadi, té l’encàrrec de crear una banca pública catalana, inclosa dins l’acord signat entre ERC i Junts. D’altra banda, la conselleria es desvincula de la vicepresidència, que ocuparà un altre polític de Junts.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides