Avís de la CUP a Aragonès sobre els acords “de mínims” no inclosos en el pacte amb JxCat

Sabater i Riera recorden a l'aspirant d'ERC que "l'embat" és aquesta legislatura i que, en paral·lel a la taula de diàleg amb l'Estat, reclamen un "acord per l'autodeterminació"

Dolors Sabater
Dolors Sabater

Els diputats de la CUP Dolors Sabater i Carles Riera han adreçat un avís a Pere Aragonès, abans de votar-lo perquè esdevingui president de la Generalitat en la sessió d’investidura celebrada aquest divendres, perquè compleixi l’acord “de mínims” tancat setmanes enrere per ERC i la CUP, independentment de l’acord que ERC ha assolit darrerament amb JxCat.

Riera ha manifestat que “com que és un acord de mínims, és absolutament irrenunciable” i que el fet que determinats acords tancats amb la CUP no s’hagin inclòs en el pacte amb JxCat “no és excusa per no aplicar-los”.

Com Riera, Sabater ha expressat la seva desconfiança en la taula de diàleg amb el govern d’Espanya, la qual ha anunciat que “respectarem” just abans d’exigir que, paral·lelament, es faci efectiu un “acord per l’autodeterminació”, que inclogui no només la celebració d’un referèndum sinó la manera de “sostenir el seu resultat”.

Sobre la taula de diàleg, Sabater ha considerat que es tracta d’una “via morta” i “fallida” que no solucionarà “el conflicte”, i ha alertat Aragonès que, en canvi, pot “estabilitzar” una situació de “repressió flagrant” i “excepcionalitat política”, segons la descripció de la diputada cupaire.

Així mateix, ha exigit al futur govern abandonar “picabaralles” partidistes i emetre “senyals” durant les pròximes setmanes. En particular, que s’aturi “la repressió contra en moviment en defensa de l’habitatge”, inclosa la retirada d’efectius policials antidisturbis, perquè la CUP segueixi sostenint la majoria parlamentària que farà possible el nou govern.

Sabater, que ha titllat Espanya d’estat “demofòbic, patriarcal i militarista”, ha afegit que tenen “una molt mala notícia” per al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, el rei d’Espanya, Felip VI, i “els interessos que defensen”: que “seguim dempeus” i que “tantes vegades com ens tombeu, tantes vegades ens aixecarem”, segons ha proclamat abans d’afirmar que s’agafen “al fil roig de la història”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides