A qui vol col·locar Joan Laporta en nòmina del Barça?

Joan Laporta
Joan Laporta

Per a Joan Laporta no existeixen massa regles, estatuts, normatives ni tampoc codis ètics que puguin impedir-li sortir-se amb la seva quan els seus interessos xoquen amb la legalitat. Ara mateix, dos dels seus fitxatges pendents no s’han pogut tancar davant la prevenció -de moment- que la compliance pugui obrir un expedient que acabi en mans de la Comissió de Control i Transparència del FC Barcelona.

Es tracta, en un dels casos, de Maite Laporta, la seva germana i assistent personal en diversos temes de premsa i d’agenda, una persona de la seva confiança que ara mateix està sense contracte laboral perquè el despatx d’advocats del president no està operatiu. La raó és que no està al corrent de les seves obligacions amb el Registre Mercantil. Maite Laporta, per tant, necessita cobrar i el seu germà li havia promès un excel·lent càrrec en el club, ben remunerat i assegurat durant tot el mandat.

El segon és el de la seva cosina, Marta Segú, escollida per a recuperar la direcció general de la Fundació Barça, que ja va estar sota les seves regnes en els últims anys de l’anterior mandat finalitzat en 2010. Marta Segú va estar els seus bons anys cobrant i viatjant pel món creant centres d’assistència a menors de poblacions desfavorides que, per ordre del seu cosí i president, estiguessin on més lluny millor com a Swazilàndia, l’Equador o Costa d’Ivori. En aquells dies, no obstant això, no existia l’oficina de compliance interna en el FC Barcelona ni s’havia desenvolupat un codi ètic i de conducta d’estricte i complicat compliment i supervisat per la Comissió de Control i Transparència reglada pels estatuts del FC Barcelona.

El codi ètic del FC Barcelona impedeix als directius que el club contracti laboralment o mercantilment parents, fins al quart grau de consanguinitat o afinitat, sigui personalment o a través de societats en què participin o treballin. Un impediment que, naturalment, el mateix president ja ha lamentat res més arribar amb l’advertiment afegit que si el president ho ordena i mana no ha d’haver-hi el menor problema.

Per descomptat ho està intentant, segons fonts del club, malgrat que les reaccions del departament de compliance han estat negatives de moment. Tot això no serà segurament cap obstacle perquè, d’una manera o una altra, ambdues, Maite Laporta i Marta Segú, acabin ‘fitxant’ pel Barça. Amb Laporta a la presidència pitjors coses s’han vist, això sense comptar amb l’actuació efectiva de la compliance del FC Barcelona, que amb cap president o junta directiva anterior ni actual, s’ha atrevit a aixecar la veu. Una altra despesa inútil.

(Visited 6.121 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari