Illa avisa Aragonès que no podrà culminar la independència promesa

El cap de files del PSC ha demanat al republicà que "comenci la seva presidència aixecant el veto als socialistes"

En el ple d’investidura, el líder del grup parlamentari del PSC-Units per Avançar, Salvador Illa, ha respost amb contundència al candidat a la presidència Pere Aragonès, que poc abans s’havia marcat com a objectiu primer de legislatura culminar la independència de Catalunya: “Això no passarà, ho sap tothom”. I li ha recordat també que aquesta promesa, aquest full de ruta, acaba generant “frustració”.

En un to amable, però ferm, Illa creu que el pacte de govern entre Esquerra i Junts per Catalunya és de “conveniència” i ha retret a Aragonès que oblidi la meitat dels catalans quan durant el seu discurs s’ha compromès a “culminar” la independència.

Ha estat especialment crític amb la demora del termini per formar el nou executiu. Així, ha recordat les giragonses de les negociacions, amb ultimàtums, trencaments i pactes d’última hora. Illa s’ha referit a la renúncia d’Elsa Artadi a entrar al Govern com a exemple de la “falta de confiança” que genera l’executiu que presidirà Aragonès, a qui ha recordat que ha vist minvada la seva “autoritat”.

D’altra banda, Illa ha fet dues peticions a Aragonès. En primer terme, li ha demanat que aixequi el “veto” al PSC fixat des de les eleccions. “Li demano que comenci la seva presidència aixecant aquest veto”, ha afirmat. I, en segon lloc, s’ha ofert per col·laborar amb el Govern en la lluita per combatre la pandèmia, a més de ser un actor en els espais de consens que plantegi la Generalitat, com els pactes nacionals en matèria social i econòmica.

Illa ha optat per un to constructiu en la carpeta social i no s’ha estalviat elogis als avenços del procés de vacunació a Catalunya, amb referència explícita a la consellera de Salut en funcions, Alba Vergés, uns elogis que no han merescut l’aplaudiment d’una part dels diputats de Junts i de la CUP.

(Visited 183 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari