Canadell tampoc vol ser vicepresident d’Aragonès

El número 3 per Barcelona de JxCat reitera, després de la negativa d’Artadi, que no vol formar part d'un govern que no encapçala Borràs ni com a número dos

Joan Canadell
Joan Canadell

Joan Canadell, diputat de JxCat que va ser número 3 de la llista d’aquest partit per Barcelona, ha rebutjat assumir la vicepresidència de la Generalitat després que fes el mateix Elsa Artadi, assenyalada com la favorita per ocupar el càrrec i per encapçalar el Departament d’Economia a les travesses publicades per diversos mitjans els darrers dies.

En una resposta a Twitter, Canadell ha reiterat la seva posició de rebuig a entrar a un govern on considera que preval la visió d’ERC a la del seu partit, i ha indicat que “no crec que sigui el moment”.

“Em vaig presentar perquè pensava que podíem guanyar clarament la confiança de la majoria, obtenir 40-45 diputats i estar a govern amb Laura Borràs de presidenta per fer efectiva la República. És obvi que la majoria ha votat una altra cosa“, s’ha justificat.

El diputat ha afegit que “cal tenir clar que tot i tenir el 52%, el primer partit (ERC) imposa el pacte amb l’Estat, que estic convençut no tindrà recorregut, però cal respectar els resultats”. “D’aquí a dos anys (màxim) espero que hi haurà canvis cap a l’embat democràtic amb l’Estat”, ha manifestat també.

El nom de Canadell havia aparegut entre les primeres especulacions sobre el pròxim govern, però no apareixia a les darreres travesses. El número 3 de Junts havia mostrat públicament el seu rebuig a plantejaments d’ERC abans de les eleccions. De fet, va publicar i esborrar tuits amb què afirmava que no compartia la “visió de país” del candidat d’ERC, Pere Aragonès, i descartava a formar part del govern de coalició si Junts l’acceptava.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides