Quins són els primers crítics de l’independentisme al pacte ERC-Junts?

Clara Ponsatí a l'Eurocambra
Clara Ponsatí a l'Eurocambra

El pacte de govern ERC-Junts ha rebut les primeres crítiques dins del món independentista alineat amb l’unilateralisme. Quim Torra i Clara Ponsatí s’han afanyat a ser dels primers a mostrar el seu enuig per l’acord. Mentre que Torra ja havia expressat la seva opinió a favor d’unes eleccions, la seva reacció ha estat fent servir Twitter per dir que “sense estratègia independentista es fa difícil governar”. Torra considera que Twitter és l’únic mitjà on l’independentisme es pot expressar lliurement, a diferència dels mitjans de comunicació.

Torra va reaccionar així el mateix dilluns, un parell de dies després que Santa Coloma de Farners el declarés fill predilecte i brindés amb ratafia a l’esdeveniment.

Per la seva part, Ponsatí, que ocupa un escó a l’Europarlament per Junts per Catalunya, ha lamentat que el seu partit faci president a Pere Aragonès. La fràgil memòria de Ponsatí l’haurà traït, ja que si ella va poder ser consellera va ser gràcies al fet que ERC havia votat Carles Puigdemont.

Tant Torra com Ponsatí són molt pròxims a Puigdemont, el qual sí que ha beneit l’acord programàtic de 46 pàgines, a on se supedita l’estratègia independentista al Consell de la República, però es matisa que aquest organisme privat amb seu a Waterloo s’ha de reformar amb l’objectiu que deixi de ser un instrument a les mans de Puigdemont i els seus més fidels seguidors, com Toni Comín i Lluís Llach, eventuals portaveus d’aquesta associació.

Una altra crítica al pacte ha vingut de la mà d’un altre unilateralista convençut com Vicent Partal, que des de Vilaweb qualifica l’acord de “prim que allunya la unilateralitat”. Així mateix, Partal estima que el Consell de la República “no tindrà cap paper” en el govern català i es queixa que la negociació amb el Govern espanyol tingui un espai central en el pacte.

Els militants de Junts hauran de ratificar l’acord, que permetrà que els dos grans partits de l’independentisme es reparteixin els càrrecs al 50%, seguint la mateixa fórmula que ha funcionat fins ara.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides