Les inspeccions mediambientals detecten incompliments a la majoria de les empreses catalanes

Només una de cada quatre les supera satisfactòriament, però un terç va cometre faltes greus durant el 2020

L'abocador de Solius
L'abocador de Solius

L'abocador de Solius - Paisatgesverticals.cat

Les inspeccions mediambientals periòdiques que la Generalitat realitza des del 2014 han detectat l’any passat incompliments en tres de cada quatre empreses que desenvolupen activitats considerades de risc per al medi ambient, ha avançat la Cadena SER.

Un terç de les 126 inspeccions efectuades durant l’any 2020, a abocadors, granges i altres indústries, van donar lloc a informes que acrediten un “incompliment important”, mentre que un 40% dels casos d’incompliments van ser problemes administratius o lleus, “poc importants”, segons la classificació de la Generalitat.

No obstant això, la Direcció General de Qualitat Ambiental de la Generalitat ha manifestat, per boca de la seva responsable, Mercè Rius, que el resultat global d’aquestes inspeccions no els preocupa, i que es tracten sobretot de casos fàcils de resoldre. Rius, això sí, ha afegit que la recollida de dades no permet una diferenciació clara entre l’empresa que obté com a puntuació un 9, per un incompliment lleu, i la que suspèn la inspecció, segons recull la mateixa informació.

Els incompliments reflectits en els informes de la Generalitat estan relacionats principalment amb emissions a l’atmosfera, generació i gestió de residus i contaminació lumínica.

Entre les empreses que suspenen, del total de 46 amb incompliments greus el 2020, destaquen les que no han superat l’avaluació en cap dels informes dels darrers sis o set anys, com són els casos de la planta química Croda, la fàbrica de cartó Iberboard Mill, l’abocador de Solius i la planta de vidre de Saint-Gobain a l’Arboç.

Així mateix, durant els darreres anys s’han detectat incompliments sistemàtics o intermitents de les normes per part de companyies com Estrella Damm i Enegás.

(Visited 166 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari