Els afiliats de Junts aproven el pacte amb ERC

Pere Aragonès serà investit aquest divendres

Pere Aragonès i Jordi Sànchez
Pere Aragonès i Jordi Sànchez

Una àmplia majoria dels afiliats de Junts per Catalunya s’ha pronunciat a favor de segellar l’acord assolit entre aquesta formació i ERC per formar un govern de coalició. El partit que lidera l’expresident Carles Puigdemont ha comunicat que un 83% dels afiliats que han participat en la votació ha avalat el govern de coalició, mentre que un 17% s’hi ha oposat.

Dels 4.053 afiliats de Junts que hi han participat -un 62,1% del total-, 3.364 han donat el vistiplau a l’acord i 689 l’han rebutjat, segons ha comunicat el partit.

Poc després que es difongués el resultat de la votació, la presidenta del Parlament de Catalunya, Laura Borràs, ha anunciat que el debat d’investidura del candidat d’ERC a la presidència de la Generalitat, Pere Aragonès, se celebrarà entre dijous i divendres d’aquesta setmana.

Així doncs, es preveu que Aragonès, fins ara vicepresident amb funcions de president, esdevingui divendres el nou cap de l’executiu català amb el suport de les tres formacions independentistes del Parlament, ERC, JxCat i la CUP.

(Visited 70 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari