Sànchez admet que no han superat la desconfiança amb ERC

El dirigent de JxCat respon a la CUP que "trobarem un punt d'equilibri"

Jordi Sànchez
Jordi Sànchez

Jordi Sànchez, el secretari general de JxCat, ha dit a Catalunya Ràdio que no va donar en cap moment per perduda la possibilitat de tancar un acord amb ERC, i ha assenyalat que “el gran adversari de l’acord” ha estat la desconfiança.

El dirigent de JxCat ha explicat que el document que conté l’acord amb ERC és molt semblant al que fa setmanes que havien escrit, i que reflecteix dues estratègies a partir de les quals han de crear una.

També ha manifestat que “la gran feinada” durant aquest període de negociacions ha estat crear “nous espais de confiança” i “guanyar terreny a la desconfiança per foragitar-la”. Sànchez, de fet, ha reconegut que “no ho hem acabat de fer en plenitud, però déu-n’hi-do”.

Pel que fa al paper de l’expresident i líder de Junts Carles Puigdemont, ha assegurat que s’ha mantingut en tot moment al marge de les negociacions i que ell mateix l’ha informat de l’estat de les converses, però que Puigdemont no les ha condicionat. Quant als mitjans que interpreten el resultat de la negociació com una victòria de l’expresident, Sànchez els ha atribuït una “interpretació interessada i malaltissa”.

D’altra banda, el secretari general de Junts ha dit que la CUP no ha de patir “perquè no qüestionarem el seu acord” amb ERC, i que ells tampoc pateixen perquè tampoc espera que la CUP qüestioni l’acord entre els republicans i Junts. Sànchez ha reconegut que, amb la CUP, “hi ha aspectes importants que no coincidim”, però assegura que “sabrem gestionar el desacord” i que “trobarem un punt d’equilibri”. “No hi ha motiu de preocupació” en aquest sentit, ha afirmat.

(Visited 101 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari