Sabrià: “El nostre compromís amb la CUP és total”

El cap de files d'ERC al Parlament afirma que Junts assumeix l'acord entre republicans i cupaires

Sergi Sabrià
Sergi Sabrià

Sergi Sabrià, el president del grup parlamentari d’ERC, ha afirmat a la Cadena SER que JxCat assumeix l’acord que ERC i la CUP van tancar setmanes abans que ERC i JxCat presentessin el seu acord per a la investidura de Pere Aragonès.

En resposta al fet que la CUP afirmes que “no hi haurà governabilitat” si ERC no desplega des del primer minut l’acord assolit amb els cupaires, Sabrià també ha afirmat que “el nostre compromís amb la CUP és total” i que “la voluntat és tota de complir-lo”. Segons ha afegit, “no ens grinyola gens” l’exigència de complir el compromís signat amb la CUP, reiterada per boca de la diputada Laia Estrada.

Pel que fa a l’acció del pròxim govern de coalició de la Generalitat, i la possibilitat que actuï com un govern dividit, Sabrià ha indicat que “n’hem d’haver après” sobre l’experiència del govern que va encapçalar Quim Torra, actualment en funcions. D’aquest executiu, Sabrià ha reconegut que en alguns moments “ha semblat” que hi havia dos governs.

Sabrià ha indicat que “ha quedat ben resolt” l’encaix del Consell per la República en l’acord ERC-JxCat perquè, segons ha explicat, han evitat la possibilitat que el Consell tutelés el govern, fet que no considera que fos desitjable ni que emanés de les urnes.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides