Rufián rebaixa el to sobre Junts

El portaveu d'ERC al Congrés diu ara que el soci del seu partit no és tan de dretes una setmana després de posar-lo al mateix sac de Vox

Rufián i Borràs en una imatge d'arxiu
Rufián i Borràs en una imatge d'arxiu

Gabriel Rufián, el portaveu d’ERC al Congrés dels Diputats, ha manifestat aquest dimarts que “Junts no és tan de dretes” l’endemà que els dos partits presentessin un acord per a la investidura de Pere Aragonès i la formació d’un govern de coalició a Catalunya.

Rufián ha fet aquestes declaracions quan encara no ha passat una setmana des que ell mateix va posar JxCat al mateix sac que Vox, quan va declarar que “el que no entén aquesta ultradreta que plora i que crida, i aquell independentisme català de dretes, és que nosaltres no és que vulguem dialogar amb vostès [el PSOE] perquè siguem el mateix que vostès”.

El diputat d’ERC al Congrés, que havia considerat Junts la dreta catalana en altres ocasions, ha argumentat que es pot pensar que Junts ha enredat ERC i la CUP, però que també “es pot fer l’anàlisi que potser ERC i la CUP saben perfectament el que són i potser Junts no és tan de dretes“.

Tant de bo al Congrés hi hagués una dreta d’aquesta mena amb què aprovar aquestes coses”, ha dit referint-se a 44 lleis que, segons ell, són “inequívocament socials”, entre les quals ha citat la regulació dels preus del lloguer d’habitatges, la renda mínima garantida i els impostos a la banca. Rufián ha descrit Junts com un partit liberal, conservador i centredreta que acull “diferents sensibilitats”.

(Visited 114 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari