Qui vol que la militància de Junts tombi l’acord amb ERC?

Pere Aragonès i Jordi Sànchez
Pere Aragonès i Jordi Sànchez

A l’òrbita de JxCat, el politòleg Ramón Cotarelo no està sol oposant-se al preacord per a la investidura i el govern de coalició que han presentat ERC i JxCat. A més d’aquest acèrrim enemic públic d’ERC, s’hi oposa una altra figura de l’independentisme hiperventilat, l’activista Mark Serra, el qual va concórrer a les primàries i va renunciar a formar part de la llista electoral de JxCat, i després va marxar dient el nom del porc d’una part de la formació que identifica amb la vella Convergència, però mantenint -aparentment intacte- el seu suport a Carles Puigdemont i Laura Borràs.

Ara, Serra s’ha queixat que “es va enviar un Whatsapp als militants de Junts assegurant que no hi hauria un Govern autonomista i s’ha incomplert“. També ha considerat que “aquest pacte a tres és un engany” i ha afegit que espera que les bases de Junts hi votin en contra.

També durant les darreres hores, ha interpel·lat Elsa Artadi i Laura Borràs un parell de cops sobre la mateixa qüestió. “Què és aquesta presa de pèl a les bases?”, ha preguntat Serra a totes dues, comentant una notícia que afirma que JxCat farà president Aragonès diguin el que diguin les bases. “O sigui, Junts preguntarà als seus militants si es fa presi al Mini-Junqueras, tant sí com no? No es qüestiona el vot a la investidura. Quina estafa“, s’ha queixat.

Aquest no sembla el parer majoritari entre les figures públiques de l’entorn de Junts, entre les quals ha predominat la prudència, començant pel sobri suport manifestat per la columnista Pilar Rahola. L’excepció entre els dirigents del procés presos ha estat l’exconseller Josep Rull, que s’ha mostrat encantat quan ha dit la seva: “Una gran notícia. Una autèntica injecció d’optimisme, especialment aquí a la presó. Un govern per a governar bé i per a tothom, i per guanyar la independència de Catalunya”.

Lluny de l’entusiasme de Rull, però també del rebuig contundent de Cotarelo i Serra, l’expresident Quim Torra s’ha limitat a piular que “sense estratègia independentista es fa difícil governar”. L’eurodiputada i exconsellera Clara Ponsatí, per la seva part, no ha ocultat el rebuig a la notícia que ha indignat Serra, sobre la decisió que se sotmetrà a les bases de Junts: “Apa! I que més?”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides