Barcelona: elevada concentració de pobresa infantil, amb 170.000 nens

Juntament amb Madrid, amb més de 300.000 nens, concentren les majors xifres de pobresa infantil d'Espanya

Pobresa infantil

Les àrees metropolitanes de Madrid i Barcelona concentren les majors taxes de pobresa infantil d’Espanya, amb més de 307.000 i més de 170.000 nens en situació de pobresa, respectivament, segons les dades aportades per l’Alt Comissionat contra la Pobresa Infantil, Ernesto Gasco.

Gasco ha fet un diagnòstic de la situació de la pobresa infantil a Espanya, amb gairebé un 28% de nens, nenes i adolescents en risc de pobresa, més d’un de cada quatre, “una xifra insuportable” que col·loca Espanya “nou punts per sobre de la Unió Europea”, segons ha dit.

Si bé, ha precisat que aquestes dades no són conseqüència de la crisi provocada per la covid-19 -encara que preveu que aquesta hagi agreujat més la situació- sinó que “la pobresa infantil, a Espanya, és un problema històric, de caràcter estructural”.

“Només en les àrees metropolitanes de Madrid i de Barcelona són 500.000 nens, nenes i adolescents en situació de pobresa, un 25% del total. És responsabilitat dels governs d’aquestes comunitats autònomes? Crec que no, o no només d’ells, és un problema estructural. El que cal fer és avançar entre tots perquè aquestes dades millorin”, ha subratllat Gasco aquest dimarts durant la seva compareixença a la Comissió de Drets de la Família, Infància i adolescència, al Senat.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides