68 alts càrrecs de les conselleries de JxCat han estat cobrant més de 85.00 euros els darrers anys

Amb el pacte de govern amb ERC aquests funcionaris de confiança política podran continuar rebent uns honoraris que en 28 casos superen els 90.000 euros

Imatge del Palau de la Generalitat, amb els alts càrrecs i conselleries de l'administració sortint

Al govern en funcions de la Generalitat hi ha 68 alts càrrecs de confiança que cobren més de 85.000 euros i que han estat designats en representació de JxCat. Entre aquests càrrecs hi ha els sis consellers d’aquest partit: Meritxell Budó (Presidència), Miquel Sàmper (Interior), Damià Calvet (Territori i Sostenibilitat), Jordi Puigneró (Polítiques Digitals i Administració Pública), Ramon Tremosa (Empresa i Coneixement) i Àngels Ponsa (Cultura). Tots ells cobren 117.452,94 euros l’any. Hi ha cinc alts càrrecs que cobren més que els consellers, disset que reben un salari anual de 91.242,40 euros mentre que 40 n’ingressen 87.456,34.

Tots aquests càrrecs han viscut amb neguit les negociacions entre ERC i JxCat per veure si el partit que presideix Carles Puigdemont quedava fora del proper govern català. L’anunci fet ahir per Pere Aragonès i Jordi Sànchez que hi ha un acord perquè JxCat continuï representada a l’executiu català ha suposat un alleujament per molts d’aquests alts càrrecs que veuen garantit el seu sou i lloc de treball a la Generalitat. En total, ara hi ha uns 150 funcionaris nomenats a dit a les conselleries que depenen de JxCat, amb uns sous que oscil·len entre  els 30.398 euros que cobren algunes secretàries del Departament de Presidència i els 117.453 euros que ingressen el secretari del Govern, Víctor Cullell, o Ferran Requejo, director de l’Institut d’Estudis de l’Autogovern. A més d’ells dos, també cobren aquesta quantitat Meritxell Masó, secretària general de la Presidència, Francesc Esteve, director del Gabinet Jurídic de la Generalitat i Pau Villòria, comissionat de la Presidència per al desplegament de l’Autogovern.

Es preveu, això sí, que alguns d’aquests funcionaris canviïn de departament en funció dels que han estat assignats finalment a JxCat. El partit de Puigdemont, seguint les instruccions de José Antich, director i editor del digital El Nacional, ha pressionat perquè dos alts càrrecs que ara depenien de Presidència –Antoni Molons, secretari de Comunicació del govern i mitjans de comunicació, i Jaume Clotet, director general de Comunicació del Govern- passin a Vicepresidència per encarregar-se de la distribució de l’immens pastís de la publicitat institucional als mitjans de comunicació.

Antoni Molons és un dels alts càrrecs de Presidència que ha estat cobrant 91.242,40 euros els darrers anys. Els altres que ho han fet són Miquel Àngel Escobar, secretari d’Administracions Locals, Gorka Knorr, delegat del govern a Madrid, i Gerard Martí Figueres, secretari general de l’Esport. Els secretaris generals dels departaments han rebut així mateix aquests honoraris: Lluís Baulenes (Cultura), Jordi Cabrafiga (Empresa i Coneixement), Elisabet Abad (Interior), Xavier Gatius (Polítiques Digitals i Administració Pública) i Ferran Falcó (Territori i Sostenibilitat). Els altres funcionaris de confiança de JxCat que també han tingut aquests salaris són Francesc Xavier Grau, secretari d’Universitats i Recerca, Joaquim Ferrer, secretari d’Empresa i Competitivitat, Pere Ferrer, director general de la Policia, Isabel Marcos, secretària d’Administració i Funció Pública, David Ferrer, secretari de Polítiques Digitals, Agustí Serra, secretari de l’Agenda Urbana i Territori, Marta Subirà, secretària de Medi Ambient i Sostenibilitat, i Isidre Gavín, secretari d’Infrastructures i Mobilitat.

A més d’aquests càrrecs hi ha els de confiança política estricta, com són els caps de gabinet o de comunicació i els assessors. A les sis conselleries de JxCat n’hi ha hagut 83 el darrer mandat. Els noms dels substituts dels directors de TV3 i Catalunya Ràdio també depenen del principi d’acord que ahir van donar a conèixer Aragonès i Sànchez. Els actuals responsables d’aquests càrrecs, Vicent Sanchis i Saül Gordillo, cobren prop de 110.000 euros anuals.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides