Llum al final del túnel

Ja es comença a intuir la llum al final del túnel de la pandèmia. Bé! Hi ha milers de persones que ja l’han vist o l’han cregut veure i surten per les nits de festa multitudinària com si la pandèmia ja fos història. És inqüestionable que la vacunació massiva ha reduït el nombre d’hospitalitzacions i la mortalitat a molts països. Des de que van vacunar els majors de 80 anys, les morts a conseqüència de la Covid a les residències han desaparegut pràcticament.

A la gran majoria dels que tenim més de 60 anys ja ens han vacunat i el grup dels que en tenen entre 50 i 60 va pel mateix camí. Ja no ens posem dels nervis quan a la cua d’una botiga o en una aula veiem que hi ha algú que no porta la mascareta o la té mal posada.

La Covid continua estant aquí. Ens ho recorda Carles Francino i molta gent del nostre entorn que ha donat positiu o encara en pateix les seqüeles de quan la va patir. Però ens arriben noticies dels Estats Units i d’altres països on ja s’autoritza a anar pel carrer sense mascareta. Els pavellons esportius, els espectacles culturals, els centres comercials, les platges, les terrasses i alguns interiors dels bars tornen a omplir-se de gent.  Tot apunta que el proper curs tots els alumnes tornaran a classe i podrem convertir les classes on line en excepció en comptes de ser la regla, com els darrers mesos.

Paral·lelament veiem què està passant a l’Índia o el Brasil. Allí el túnel és ben fosc, molt fosc. El seu túnel i el nostre busquen la mateixa llum. Espanta pensar que convertirem els nostres països, els rics, en zones privilegiades a les quals no deixarem entrar les persones que vinguin dels que encara pateixen elevats índexs de morbiditat i de mortalitat. Serem capaços d’aixecar una nova barrera davant els migrants amb l’argument que poden portar-nos noves soques del virus que ara creiem que estem derrotant?

Els epidemiòlegs ens recorden que d’aquesta pandèmia o en sortim tots junts, tota la Humanitat, o no ens la traurem de sobre mai. Els governants han de contribuir a escampar aquesta idea. Hem tingut molts exemples en el decurs d’aquest darrer any de com d’insolidaris poden ser alguns governants. Una insolidaritat que, malauradament, els ha donat sovint rèdits electorals i polítics en massa ocasions.

Si de debò sortim del túnel no podrem ignorar que tots tenim dret a la claror.

Facebook
Twitter
WhatsApp

AVUI DESTAQUEM

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.