La mascareta podria deixar de ser obligatòria en exteriors en un mes

Simón creu que si el pla de vacunació continua a bon ritme s'aixecarà la mesura, però no a l'interior dels locals

Un jove, amb mascareta davant de la Sagrada Família

La situació epidemiològica millora dia a dia, gràcies fonamentalment a l’elevat ritme de vacunació, que s’incrementarà durant mes de juny, quan arribin més de 17 milions de dosis. Tant és així, que és més que probable que en un mes o mes i mig, s’aixequi l’obligatorietat d’usar mascaretes a l’exterior. Només a l’exterior, perquè a l’interior es mantindrà encara durant mesos.

Així ho ha indicat el director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, que ha reconegut que les vacunes estan ajudant a controlar la transmissió. Això no obstant, també ha dit que encara no se sap com han afectat les concentracions massives de ciutadans durant els darrers caps de setmana.

Segons les últimes dades facilitades pel Ministeri de Sanitat, ja hi ha 7,2 milions de persones immunitzades per complet, amb les dues pautes completes, i més de 15 milions, el 32% de la població, amb almenys una dosi. La gran majoria dels majors de 60 anys ja compta amb un alt grau de protecció (el 90% ja té una dosi i gairebé la meitat, les dues), el que ha tingut un efecte immediat en la reducció de la mortalitat (el 95% dels morts durant la pandèmia tenien més de 60 anys).

Mentrestant, s’avança en la immunitat de grup entre 50 i 59 anys. En aquest moment, un de cada quatre ja ha rebut a l’almenys una dosi de Pfizer o Moderna, mentre aquesta setmana començaran a rebre alguns la de Janssen.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.