Cs i PP es queden sols reclamant que la XAL no renovi el contracte a Marcela Topor

Al Ple de la Diputació de Barcelona, ERC i Tot per Terrassa, es van abstenir i JuntsxCat, socialistes i els comuns van votar en contra de la proposta que l’esposa de Carles Puigdemont deixi de cobrar cada mes 6.000 euros per dirigir el programa setmanal de televisió ‘The Weekly Mag’

Imatge del programa 'The Weekly Mag', del passat 15 de maig

Esquerra Republicana recrimina sovint al seu encara soci al Govern de la Generalitat, JxCat, que pactés amb el PSC el control de la Diputació de Barcelona. Els dirigents i portaveus del partit d’Oriol Junqueras acusen sovint als postconvergents de tenir un doble llenguatge ja que, mentre a les eleccions al Parlament van forçar que els partits independentistes es comprometessin a no pactar amb els socialistes, ells ho han fet a la Diputació barcelonina. ERC està a l’oposició en aquesta corporació provincial però, el passat 29 d’abril, es va abstenir en la moció presentada al ple per Ciutadans perquè la Xarxa Audiovisual Local (XAL), l’organisme que gestiona els mitjans de comunicació de la Diputació de Barcelona, no renovi la temporada que ve el contracte signat amb Marcela Topor, l’esposa del president de JxCat, Carles Puigdemont, perquè continuï dirigint i presentant el programa de televisió The Weekly Mag.

Aquesta votació només va comptar amb els vots favorables dels quatre diputats de Ciutadans i dels dos del Partit Popular. A més dels quinze diputats d’ERC també es va abstenir en aquesta votació el representant de Tot per Terrassa. Els setze diputat socialistes, els set de JxCat i els cinc d’En Comú Guanyem es van oposar a la moció. Si republicans i comuns s’haguessin sumat a la proposta de Ciutadans, la moció hauria estat aprovada per 27 vots a favor i 23 en contra, i Marcela Topor hauria deixat de cobrar els 6.000 euros que ve ingressant des de l’abril del 2018 per encarregar-se d’un programa setmanal, que no arriba a les dues hores de durada i que es defineix com una proposta per aprendre i entretenir-se en anglès.

El portaveu del grup de Ciutadans a la Diputació, Salvador Tovar, va afirmar durant el debat d’aquesta votació que “aquest contracte és un peatge que el PSC ha de pagar per mantenir l’acord de govern amb els seus socis separatistes” i va denunciar que “no sols escapa del pressupost habitual dels continguts de la XAL i del sou dels seus treballadors, sinó que el programa, a més, té unes audiències ridícules”. Tovar va exhibir una informació de la pròpia Diputació de Barcelona per lamentar que “cada programa el veuen menys de 12.000 dispositius”. A més, va destacar que el programa costa uns 300.000 euros a l’any, incloent-hi els 6.000 euros que rep Topor tots els mesos, inclosos els d’estiu en que no s’emet.

La XAL fa quasi un any que no actualitza a l’Espai de Transparència les dades dels seus contractes. Els darrers que hi consten fan referència al segon trimestre del 2020 i, pel que fa al de Marcela Topor, l’últim que hi figura són els 36.000 euros que va cobrar per fer The Weekly Mag entre l’1 de gener i el 30 de juny del 2020. Se suposa que la XAL li ha renovat en dues ocasions aquest contracte en el període del qual no s’ha informat públicament. Caldrà veure si a partir del 30 de juny del 2021 Topor continua cobrant puntualment cada mes, si el seu sou es manté en els 6.000 euros i si la XAL es decideix a notificar-ho al seu Espai de Transparència.

(Visited 421 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari