Arxivada la investigació sobre la presència d’espies russos a l’1-O

La Fiscalia acusa la policia de no aportar proves suficients per obrir diligències i l'Audiència Nacional tanca el cas

L'Audiència Nacional
L'Audiència Nacional

L’Audiència Nacional ha descartat la relació entre espies russos i diversos activistes del procés català després d’obrir una investigació el 2019. La policia espanyola havia assenyalat la presència a Catalunya d’una unitat militar d’elit especialitzada en operacions per desestabilitzar Europa. Aquest grup rep el nom d’Unitat 29155 i està fitxada pels serveis d’intel·ligència de diversos països del vell continent. El cas es va arxivar l’estiu passat, però no ha sortit a la llum fins ara, en una exclusiva del digital eldiario.es.

Segons informa aquest mitjà, un informe de la Fiscalia renya la policia espanyola per haver aportat només enllaços a notícies de mitjans de comunicació com a proves. “Res ens permet mantenir oberta aquesta investigació, a no ser que busquem una causa general que ens permeti confirmar la tesi de partida, oblidant que aquests tipus d’investigacions estan prohibides”, afirma en l’escrit el tinent fiscal Miguel Ángel Carballo, un dels protagonistes en el judici contra el major dels Mossos, Josep Lluís Trapero, i representant del ministeri fiscal en la causa contra els CDR.

El sumari 86/19 es va obrir el 2019 i es va tancar el juliol de 2020. L’origen és un informe de la policia espanyola que alerta d’una suposada ingerència russa en l’1-O. Paral·lelament hi ha una altra causa, en aquest cas al jutjat 1 de Barcelona, que continua oberta i fa referència a soldats russos. És l’operació Volhov, que de moment continua en fase d’instrucció.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.