L’ANC amenaça ERC i Junts amb la confrontació si es repeteixen eleccions

L'entitat convoca un miler de persones en un acte per pressionar els partits independentistes perquè formin govern

L’ANC ha llençat aquest diumenge un ‘ultimàtum’ a ERC i JxCat. “Si ens aboqueu a unes noves eleccions o repetiu un Govern sense un pla per avançar, l’Assemblea no serà més al vostre costat”, ha etzibat la presidenta de l’entitat, Elisenda Paluzie, davant una plaça de Sant Jaume plena de manifestants.

La concentració que aquest diumenge al migdia ha convocat l’entitat que presideix Paluzie, i que ha reunit un miler de persones ja sense mesures anticovid, ha tingut un to dur i fins i tot agre amb els partits independentistes, singularment amb ERC i Junts. Els retrets dels oradors i entre els assistents han estat constants.

Cap dels dos partits implicats en la negociació per repartir-se un Govern que hauria de presidir Pere Aragonès hi ha enviat delegacions. Els presents han aplaudit les dures invectives als partits fetes pels oradors de la concentració. “Uns ens van dir que si votàvem tornaria el president i els altres que farien república, i ni va tornar el president ni van fer república!”, ha advertit una de les oradores, Olga Amargant, presidenta de la Coordinadora de l’Advocacia de Catalunya.

Especialment contundent ha estat el vicepresident de l’ANC, David Fernàndez, que ha emès una advertència: “Ens teniu al costat, però si no compliu la paraula, ens tindreu al davant”. “Més país i menys partits”, ha afegit per subratllat que l’entitat i l’independentisme “ha perdut paciència i confiança”.

La idea de Fernàndez ha estat duplicada per la presidenta de l’entitat que ha avisat a ERC, JxCat i la CUP que facin govern i treballin per la independència. Així, ha amenaçat que si els aboquen a noves eleccions i no avancen en la formació de Govern “l’ANC no serà més al vostre costat”.

La concentració ha estat una mesura de pressió després de 90 dies de negociacions entre Junt i Esquerra. De fet, l’Assemblea ja va advertir dijous que llançaria una campanya per tal que es basteixi un govern independentista i que es prepari un pla per assolir la República Catalana en aquesta legislatura.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides