Ingressa a presó un dels CDR que es van encadenar al TSJC l’any 2018

L'activista ha ingressat a la presó de Brians

Un membre del CDR Matadepera ha ingressat a presó per la seva participació en el bloqueig a les portes del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), que es va produir el 23 de febrer de 2018. Segons ha informat Alerta Solidària a través d’una piulada, el van detenir aquest divendres a Terrassa.

La detenció s’ha produït, tal com ha informat el consistori vallesà, perquè és l’únic dels 13 integrants que van ser acusats d’encadenar-se a les portes de les dependències judicials que no es va presentar al judici, que es va celebrar els dies 5 i 6 de febrer de 2020 a l’Audiència de Barcelona. Finalment, es va resoldre amb l’absolució de tots ells.

De fet, el veí de Matadepera va ser un dels membres del CDR sobre els quals es va dictar ordre cerca i captura per detenir-los quan no van anar a recollir els escrits d’acusació per un delicte de desordres públics. La Fiscalia va qualificar els fets “d’atac” al poder judicial.

Després de celebrar-se la vista, el tribunal va determinar que no havia quedat acreditat “cap dany” a objectes o coses per part dels manifestants i emmarcava la protesta en la “llibertat d’expressió i crítica” i en la “resistència pacífica sense violència”.

L’entrada a presó del CDR ha motivat que les tres forces independentistes del consistori matadeperenc -Junts per Matadepera, ERC i la CUP-, la delegació local de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), el Consell Local per la República Matadepera, Òmnium Cultural Matadepera, CDR Matadepera i La Popular han convocat una concentració de rebuig aquest diumenge davant l’Ajuntament, a les 19.30 hores.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides