Toni Soler s’assigna un sou de 174.000 euros anuals com a director de Minoria Absoluta

El 2020, la productora va ingressar prop de 5 milions pels seus programes i documentals a TV3

Toni Soler, al programa de Minoria Absoluta a TV3 'Està passant'

Toni Soler s’ha assignat un sou de 174.000 euros l’any com a director de la productora audiovisual Minoria Absoluta de la qual n’és, a més, propietari. Ho explica el digital Metropoliabierta.com en un article on també recull que Soler s’ha pujat 29.000 euros aquesta assignació des de l’any 2019 i que, entre els anys 2005 i 2020, la productora ha facturat uns cent milions d’euros a TV3 pels seus programes i documentals.

L’any passat, Minoria Absoluta va ingressar 4.863.590,17 euros procedents de TV3. D’aquesta partida, 3.117.426,59 euros corresponen al contracte amb la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) per la producció del programa Polònia i 1.649.163,58 euros per la d’Està passant, durant la temporada 2020-2021. Aquests dos programes són les principals fonts d’ingressos de la productora de Toni Soler. El director de TV3, Vicent Sanchis, va amenaçar, abans de començar aquesta temporada, amb suspendre l’emissió del Polònia pels problemes econòmics que pateix el canal públic de televisió però al final van aparèixer els tres milions llargs d’euros que han garantit la seva continuïtat.

L’article de Metropoliabierta.com explica que Minoria Absoluta va tancar l’exercici econòmic del 2019 amb uns ingressos nets de 7,8 milions d’euros, el 90% dels quals procedeixen de TV3. L’any passat, la CCMA li va comprar tres documentals i deu capítols del programa Pioners. Aquests capítols, que encara no s’han estrenat, han costat 90.000 euros. Els documentals són Els plans de Cerdà, El Tricicle 40 i 55 dies a casa, sobre el confinament durant la pandèmia. Minoria Absoluta paga 60.000 euros l’any a la CCMA per l’ús dels seus estudis de L’Hospitalet per la gravació del Polònia.

El 2020, Minoria Absoluta va rebre l’encàrrec de la delegació de la Generalitat a l’Europa central per fer un documental sobre el coronavirus, que es va titular Corona Lessons, i juntament amb l’Hospital Universitari de Bellvitge va produir Bellvitge, un hospital transformat per la Covid-19.

A més de la televisió pública de la Generalitat, DMAX i Cuatro també han comprat o emeten alguns dels seus productes audiovisuals. A DMAX hi ha col·locat els documentals Neandertales, el último refugio i Megaestructuras franquistas i a Cuatro ha produït Samanta y la vida de… i Todo es mentira, el programa de Risto Mejide.

Minoria Absoluta va néixer com un programa de RAC1. Actualment ja no s’emet, però la productora de Toni Soler hi fa ara el programa La Primera Hora, de dilluns a divendres, de 6 a 11 del matí. També ha fet incursions al món del teatre i del cinema. En teatre, va estrenar aquest any l’obra Aquella nit, a la sala Villarroel, i en cinema ha participat en la producció per Netflix de la pel·lícula Te quiero, imbècil. Recentment, ha estrenat Ideal, un centre de cultura digital ubicat al barri del Poblenou a Barcelona, a prop de la seu de la productora, que pretén “crear una nova relació entre l’art i la societat”.

Des del 2016, Toni Soler, que és historiador de formació, dirigeix la revista trimestral El món d’ahir, per “llegir i emmirallar-se en el passat”. En aquest projecte l’acompanya una altra productora molt ben tractada per TV3: Som, propietat d’Oriol Soler.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides