Sabrià espera un sí de Junts a darrera hora

El líder parlamentari i negociador d'ERC descarta el govern de coalició

Sergi Sabrià
Sergi Sabrià

El president del grup parlamentari d’ERC, Sergi Sabrià, espera de Junts un suport a darrera hora que faci possible la investidura de Pere Aragonès com a president de la Generalitat, segons ha respost en una entrevista concedida a El Nacional.

“Entenc que a última hora compliran la seva paraula. Ningú entendria que si has explicat que tens una solució per evitar eleccions, que pot funcionar, permetre que el govern arrenqui, que permet teixir majories àmplies al Parlament, a última hora no ho facis”, hi ha manifestat Sabrià.

No entendríem que no complís la seva paraula quan l’hem sentit dir que per sobre de tot és un home de paraula”, ha afegit sobre el secretari general de Junts i home clau de la negociació, Jordi Sànchez.

Així mateix, ha recordat que ERC va votar a favor de Laura Borràs com a presidenta del Parlament “amb un compromís” perquè Junts fes el mateix amb Pere Aragonès com a president de la Generalitat.

En la mateixa entrevista, Sabrià ha confirmat que els republicans ja no treballen per formar un govern de coalició amb Junts, sinó que aposten per governar en solitari comptant, d’entrada, amb el suport dels vots de Junts per tancar la investidura. De fet, el diputat d’ERC ha respost negativament a la pregunta de si no hi ha cap opció de fer un govern de coalició amb Junts.

“S’ha explorat fins al final i tot és impossible. I cada vegada que semblava que estàvem, després no era possible. Per tant, tornar allà no és la solució”, ha argumentat.

Aquestes respostes de Sabrià es coneixen l’endemà que Aragonès, des del faristol del Parlament, hagi apel·lat a “la paraula donada” per Junts per evitar la repetició electoral.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides